12. april 2022.12. apr 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Bura otvorila Festival Pozorišno proleće u Šapcu

Nakon godinu dana pauze poleće se vratilo u grad. Teatarski festival u nastavlja tradiciju aprilskog izdanja sa izvedbama najboljih predstava iz zemlje prema oceni selektora Zorana Karajića.
Foto: Glas Podrinja


Najbolje od najboljih u nekoliko kategorija odabraće i nagraditi žiri u sastavu: glumac i reditelj Zijah Sokolović, rediteljka Slađana Kilibarda i glumac, reditelj i pedagog Irfan Mensur.

-Spremni ulazimo u Pozorišno proleće, sa radošću i elanom, nakon godinu dana pauze. Selekcija predstava je poznata ljubiteljima teatra i uveren sam da će publika uživati u najboljim ostvarenjima iz Srbije – rekao je direktor Šabačkog pozorišta Vladimir Vasilić.

Prestonica pozorišta u Srbiji


Direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić u obraćanju sa Velike scene gradskog teatra podsetio je na velikane šabačke kulture i naglasio da će sedam dana grad biti prestonica pozorišnog života.

-Podvig je kada osnujete festival u smutnim vremenima urušavanja sistema vrednosti na globalnom niovu, a još veći kada održite kontinuitet. Trajanje je na radost publike, glumaca, ali i svih nas koji dolazimo svake godine. Nadam se da će dugo trajati i biti blizu Sterijinom pozorju koje je od početka uz Pozorišno proleće kao partner – naglasio je Radonjić.

Glumac Irfan Mensur deo je ovogodišnjeg žirija koji će odlučivati o nagradama, a prvi dolazak u grad bio je pre nekoliko decenija kao reditelj dobio priznanje na Festivalu „Joakim Vujić“.

-Našoj zemlji je potrebno više ovakvih festivala. Uvek se radujem pozorištu i živim pozorište– dodao je Mensur.
Foto: Glas Podrinja

Bura otvorila Festival


Šesto izdanje Festivala Pozorišno proleće u Šapcu otvorila je predstava „Bura“ u režiji Kokana Mladenovića.

-Povratak u Šabac za mene je kao povratak kući. Volim šabački teatar i sjajno smo sarađivali. Povratak Proleća u proleće je znak da se stvari vraćaju u normalu. Izuzetna selekcija i verujem da će publika imati priliku da pogleda odlične predstave – rekao je reditelj Kokan Mladenović o Festivalu.

Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa