28. april 2022.28. apr 2022.
Vulkan

Vulkan

Vulkan preporučuje

Niša Dolan: Uzbudljiva vremena

Ljubav, ironija, traganje za sopstvenim mestom u svetu, strah od otvaranja, veličanstvena sposobnost naracije i vrhunska elegancija stila samo su neki od elemenata koji ovu knjigu čine izvanrednom.
Kada reši da se iz Irske preseli u Hongkong, Ava nema nikakav precizan plan, niti zna šta može da očekuje. Uskoro ima slabo plaćen posao koji ne podnosi (predaje engleski u školi za bogatu decu) i skup najam sobe u skromnom stanu koji deli sa potpunim strancima. Počinje da izlazi sa Džulijanom, mladim bankarom iz Engleske, sa mnogo novca i sjajnim izgledima za karijeru u top-menadžmentu. Sve to traje nekoliko meseci, dok Ava ne upozna Idit. Idit je, kao i Džulijan, uspešna poslovna devojka, i ona je, kao i Džulijan, fascinirana Avom, ciničnom i krhkom devojkom. Ipak, za razliku od Džulijana, Idit sluša šta Ava priča i ne plaši se da pokaže svoja osećanja.


Niša Dolan je irska spisateljica rođena u Dablinu. Studirala je englesku književnost na Koledžu Triniti u Dablinu i na Univerzitetu Oksford, i sad živi u Londonu. Uzbudljiva vremena su njen roman prvenac, čiji je odlomak objavljen u časopisu Stinging flaj.
Vulkan

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa