29. april 2022.29. apr 2022.
Privatna arhiva

Privatna arhiva

Radovi na Tamnavi u Donjem Crniljevu u završnoj fazi

Već godinama se u koceljevačkoj opštini intenzivno radi na uređenju korita Tamnave u cilju zaštite priobalja od poplava. Posebno se akcenat stavlja na lokacije na kojima su ugrožena domaćinstva. Jedna od takvih bila je u Donjem Crniljevu u kojem su radovi u završnoj fazi.

-Pitanje Tamnave je za nas veoma značajno. U ovom trenutku se završavaju radovi u Donjem Crniljevu, na utvrđivanju levoobalnog i desnoobalnog nasipa i to kamene regulacije u naseljenom delu ovog mesta u dužini od oko jednog kilometra. Most je već završen, pušten za saobraćaj jer je prošao sve neophodne kontrole od strane nadležnih- rekao je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

Privatna arhiva


Ukupna vrednost investicije na uređenju korita Tamnave i izgradnje mosta je oko 40 miliona dinara a Ilinčić je ocenio da je posao odlično odrađen te da veruje da će ovaj deo opštine konačno imati adekvatnu zaštitu od eventualnih poplava.

Privatna arhiva


-Sledeća tačka na kojoj ćemo intenzivno raditi jeste korito u Kamenici nizvodno od mosta i nadamo se da nakon tih radova nećemo imati više sličnih problema kakvih smo imali u prethodnim decenijama. Uz dve brane koje su urađene na pritokama, jedna na Zmajevcu, druga na Kozarici i buduće radove na koritu Tamnave u centru naselja na levoj i desnoj obali u dužini od 500 metara, smatramo da će to biti dovoljna zaštita za domaćinstva u ovom delu koja su gotovo uvek bila na meti poplavnih talasa- dodao je predsednik opštine Koceljeva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa