24. maj 2018.24. maj 2018.
MUP Šabac: Bezbednost maturanata na prvom mestu

MUP Šabac: Bezbednost maturanata na prvom mestu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu i ove godine organizuju aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti maturanata. Aktivnosti koje se preduzimaju sa ciljem da učenici završnih razreda bezbedno proslave završetak srednje škole, Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u sklopu projekta „Matura 2018“.

Projekat se sprovodi u saradnji sa srednjim školama, pravosudnim organima, socijalnim i zdravstvenim ustanovama i organima lokalne samouprave.

Policijski službenici do sada su održali predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola na području gradova Šapca i Loznice, kao i opština Bogatić, Koceljeva, Vladimirci, Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija, na kojima su im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

Osim preventivnih aktivnosti, policija će u dane završetka školske godine i održavanja proslava matura i drugih manifestacija pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će se biti organizovane proslave.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa