14. maj 2022.14. maj 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Naslovne strane za subotu 14. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 14. maj najviše pišu o podnošenju zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope i zasedanju Saveta za nacionalnu bezbednost povodom toga, o održavanju Sabora SPC i o drugim temama.

ALO - "Četiri države povukle priznanje Kosova", list prenosi izjavu ministra Nikole Selakovića. O zločinima i tragedijama koje su se dogodile u Srbiji u samo jednom danu "Crni petak".

BLIC - O zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope "Nakon Saveta Evrope, Kosovo juriša i u NATO". List piše o održavanju Sabora Srpske pravoslavne crkve "O čemu će biti reči na saboru SPC u Sremskim Karlovcima".

VEČERNjE NOVOSTI - "Kosovo sada ne priznaje 100 država", list piše o sednici Saveta za nacionalnu bezbednost povodom zahteva vlasti u Prištini da Kosovo bude primljeno u Savet Evrope. O sumnji na prvi registrovani slučaj nove vrste hepatitisa u Srbiji "Misteriozni virus dečaku ugrozio jetru".

DANAS - Intervju sa vojnim atašeom u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država pukovnikom Korijem Šejom "Ako naši vojnici mogu da rade zajedno, onda mogu i naši narodi". "Vučićeva svetla budućnost odlazi u Fijatovoj fabrici" o odluci menadžmenta fabrike da radnicima ponudi otpremnine ili rad u inostranstvu.

INFORMER - Prenosi izjavu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića "Četiri države već su povukle priznanje Kosova". O ratu u Ukrajini i porukama ruskih zvaničnika "Rusija: Ovo je rat i sa EU".

KURIR - List citira na naslovnoj strani šefa srpske diplomatije "Selaković: Četiri države povukle priznanje lažne države Kosovo". O zločinima koji su se u Srbiji dogodili u jednom danu "Krvavi petak 13.".

NOVA - Intervju sa članom koalicije "Moramo" Aleksandrom Jovanovićem Ćutom "Pravimo stranku do 5. juna". O protestnom skupu zaposlenih u fabrici automobila u Kragujevcu "Radnici 'Fijata' protestovali, vlast tvrdi 'ne gasimo fabriku'".

POLITIKA - List piše o sednici Saveta za nacionalnu bezbednost "U Vučićevoj fioci četiri povučena priznanja". U Temi nedelje o posledicama ruske agresije na Ukrajinu "Ukrajinski izbeglički talas".

SRPSKI TELEGRAF - "Četiri zemlje povukle priznanje Kosova", o izjavi ministra spoljnih poslova posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa