17. maj 2022.17. maj 2022.
Svečanom otvaranju Gvarneri festa  prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac

Svečanom otvaranju Gvarneri festa prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac

Otvaranje Gvarneri festa u Banji Koviljači

Međunarodni festival gudača Gvarneri fest održava se u Banji Koviljači, od 16.do 20. maja 2022. godine u balskoj dvorani Kur -salona.Ideja Organizacionog odbora festivala je da on bude takmičenje i smotra najboljih mladih gudača iz Srbije,Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore,Albanije i Rumunije.Praznik muzike, mladosti i zajedništva prilika je da se na najbolji način promoviše naša država. Sama ideja o organizovanju ovog muzičkog događaja stara je dvadeset godina.
Organizaciju festivala pomogli su brojni privredni subjekti sa područja Mačvanskog upravnog okruga i Republike Srbije,ali i opštine Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik.




Tokom festivalskih dana planirano je održavanje panel diskusija na temu gudačkih instrumenata,koje će realizovati emenintni stručnjaci iz ove oblasti, vezano za odabir drveta za izradu instrumenata i opreme za instrumente.

Takmičari koji se plasiraju u drugu etapu takmičenja imaće priliku da na gala večeri 19.maja , u takmičarskom delu nastupe sa profesionalnim orkestrom. Ovo je za mlade umetnike jedinstvena prilika da otpočnu svoju umetničku karijeru.

Stručni žiri će iste večeri izabrati apsolutnog pobednika Festivala i najistaknutije pedagoge.



Svečanom otvaranju Gvarneri festa prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac. Pozdravljajući učesnike i goste,poželeo je mladim gudačima uspeh u takmičenju i prijatan boravak u Banji Koviljači.Izrazio je zahvalnost što je Mačvanski upravni okrug domaćin ovog značajnog festivala,uz očekivanje da će takmičenje gudača prerasti u tradiciju. Neke od lokalnih samouprava izrazile su spremnost da u narednom periodu budu domaćini Gvarneri festu.

Apsolutnom pobedniku i laureatu takmičenja biće uručena glavna nagrada,majstorski instrument ,a u planu je dodela i specijalnih nagrada.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa