20. maj 2022.20. maj 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Naslovne strane za petak, 20. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. maj 2022. godine najviše pišu o zajedničkoj liturgiji Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Makedonske pravoslavne crkve (MPC) i sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, ali pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO - "Ulazak Srbije u EU ključan za zajedničku budućnost" o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

BLIC - O sve većem broju dojava o bombama u Srbiji pod naslovom "Pojavili se sada čak i 'bombaši' imitatori". Pod naslovom "Liturgija pomirenja, pa izbor episkopa", o uspostavljenom jedinstvu SPC i MPC.

VEČERNjE NOVOSTI - O zahtevu Brisela "Osudjenike iz Haga izbacite s ekrana". O zajedničkoj liturgiji SPC i MPC "Isceljena rana koja boli već pola veka".

DANAS - "Dačić nije ispao iz trke za premijera", piše list. O pokušaju države da privuče kompanije iz Moskve, pod naslovom "Srpske firme u Rusiji nude rad iz Beograda".

INFORMER - Pod naslovom "Dobro došli, braćo", list piše o liturgiji "pomirenja" Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve posle 55 godina. O ratu u Ukrajini "Na stotine 'azovaca' još se kriju pod zemljom".

KURIR - Nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Evropski savet očekuje da se Srbija pridruži sankcijama Rusiji".

NOVA - O izjavi predsednika Srbije da od septembra globalno sledi možda najteže vreme od 1944. godine, list piše u tekstu pod naslovom "Pominjanje 1944. je pretnja nestašicama, švercom i inflacijom". O donaciji košarkaša Nikole Mirotića za lečenje dečaka "Mirotić, drugo ime za ljudskost".

POLITIKA - O razgovoru Vučića i Mišela o formiranju evropske geopolitičke zajednice "Važan korak napred, a ne zamena za EU". List donosi tekst "Nastavlja se bezakonje sa imovinom Visokih Dečana".

SRPSKI TELEGRAF - "Putinov laser skida dron za pet sekundi" o novom naoružanju Rusije.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa