25. maj 2022.25. maj 2022.
Foto: pixabay

Foto: pixabay

Vlada Srbije sutra donosi odluku o ceni šećera, očekuje se da kilogram maksimalno košta 89 dinara

Vlada Srbije trebalo bi na sutrašnjoj sednici da donese odluku o maloprodajnoj ceni šećera, a očekuje se da kilogram maksimalno košta 89 dinara, bez obzira na veličinu pakovanja, saznaje Beta u Vladi Srbije.

Nestašica šećera od pre dva dana izazvana je, kako su ocenili u Vladi Srbije, poremećajem tražnje koja je bila povećana zbog sezone voća i spravljanja sokova velikih industrijskih potrošača.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je u Novom Sadu da će danas biti distribuirano 260 tona šećera, kako bi se "zaustavio pokušaj kalkulantskog poskupljenja te namirnice".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre dva dana da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da su se "oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera", dogovarali da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena te namirnice šećera, bez obzira na pakovanje.

"Razgovarali smo sa vlasnicima dve šećerane i 20 trgovinskih lanaca i verujem da će to sve biti u redu", rekao je Vučić.

U kompaniji "Matijević", koja uzgaja repu, ocenili su da je realna cena kilograma šećara 110 dinara, bez poreza na dodatu vrednost (PDV).
Beta

Najnoviji broj

1. jun 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa