31. maj 2022.31. maj 2022.
Učenici SPŠ na profesionalnoj praksi u Grčkoj

Učenici SPŠ na profesionalnoj praksi u Grčkoj

Znanje na dlanu, iskustvo za sva vremena

U okviru Erasmus+ projekta, učenici Srednje poljoprivredne škole (SPŠ) sa domom učenika, boravili su dve nedelje na profesionalnoj praksi u Solunu (Grčka). Projekat „Znanje na dlanu, iskustvo za sva vremena“ ispunio je očekivanja. Vratili su se puni utisaka i sa sertifikatima koji su validni u Evropskoj Uniji.
Profesorka Tamara Tomić/Glas Podrinja

- Verujem da će praktično iskustvo i stečeni sertifikati mnogo pomoći našoj deci u profesionalnom razvoju. Prehrambeni i veterinarski tehničari imali su priliku da vide mnogo toga novog, kako se radi u EU, kaže profesorka veterinarske grupe predemeta Tamara Tomić, koja je zajedno sa Milenom Đaković vodila ekipu učenika u Grčku.
Učenik Ognjen Matić/Glas Podrinja

- Bilo je nezaboravno. Po prvi put smo videli neke stvari, kao što je proizvodnja meda, vina i rakije. Bili smo u američkoj školi koja ima cilj da zbliži decu sa prirodom. Videli smo farmu puževa koje koriste u ishrani, ali i u proizvodnji jaja puževa od kojih prave kavijar. Oduševilo nas je to što su u svim proizvodnim procesima uključeni učenici svih uzrasta, kaže Ognjen Matić, učenik treće godine prehrambenog smera SPŠ.
Učenica Nikolina Štrbac/Glas Podrinja

- Obilazili smo mnoge kompanije i posetili Zejtinlik, Belu kulu i druge znamenitosti, obilazili plaže... Grci su gostoljubivi i prijatni, nosim samo najlepša iskustva. Bilo je večernjih šetnji, druženja, razgovora, kaže Nikolina Štrbac, učenica treće godine SPŠ, smer veterinarski tehničar.

Oširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa