1. jun 2022.1. jun 2022.
SPD Radnički

SPD Radnički

Veselin Vuković novi trener Radničkog

Novi šef stručnog štaba RK Radničkog je proslavljeni rukometaš Veselin Vuković.
Novoimenovani šef struke Veselin Vuković je kao igrač sa Metaloplastikom bio dva puta šampion Evrope, osvojio je pet titula prvaka Jugoslavije, kao i četiri Kupa, a osvajao je i trofeje u Španiji igrajući za najpoznatije klubove. U reprezentativnoj karijeri je osvojio titulu Olimpijskog šampiona 1984. kao i prvaka sveta 1986. godine, što ga čini legendom i ikonom rukometnog sporta u Srbiji.

- Drago mi je što sam preuzeo kormilo kluba kakav je Radnički. Nisam od onih što mnogo obećavaju, jedino što mogu da obećam je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, što će nam pomoći da dalje napredujemo. Moram da naglasim da je moj prethodnik Teodorović postavio lestvicu visoko i da ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Velika je stvar što Radnički ima sistem, što je prava stvar u današnjem sportu, klub je izgrađen i doveden na stabilne osnove i ima veliku bazu koja je potrebna da u datom trenutku postigne vrhunske rezultate. Kragujevac je na pravom putu, odlična baza, mladi igrači i vrhunska organizacija uz stručan rad su recept za uspeh. Veliki je izazov preda mnom, uželeo sam se rukometa i rada nakon jednogodišnje pauze. Većinu igrača dobro poznajem i očekujem da ćemo imati kompetitivan i respektabilan sastav kako bi što spremniji dočekali početak takmičarske sezone. Pet ekipa će naredne sezone gajiti šampionske ambicije i nadam se da ako se svi angažujemo u pravom smeru, možemo i mi biti ti koji ćemo se uključiti, ako ne u borbu za titulu, onda biti nezaobilazan faktor u prvenstvu, rekao je novi trener Radničkog.

Vuković je imao dosta uspeha i u trenerskoj karijeri predvodeći Metaloplastiku do osvajanja kupa, a na Kipru je osvojio osam trofeja prvaka države i nacionalnog kupa. Bio je selektor juniorske reprezentacije, a najveći uspeh u mandatu selektora nacionalnog seniorkog tima Srbije je ostvario na evropskom šampionatu kada je osvojio srebrnu medalju, poslednju koju je naša reprezentacija uopšte osvojila.

- Osnovni cilj će nam biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha kome svi težimo. Drago mi je što je većina igrača vezana za Radnički i potrudićemo se da tako ostane i u budućnosti, zaključio je Vuković.

Direktor SPD Radnički Bratislav Uraković naglasio je da je rukometni klub Radnički sjajno organizovan, te da besprekorno funkcioniše.

- Jedini je klub u Srbiji koji pod istim krovom ima i žensku i mušku selekciju i posvećuje ogromnu pažnju u radu sa mlađim kategorijama po kragujevačkim osnovnim školama. Smatram da je angažovanje Veselina Vukovića pravi potez i očekujem još mnogo dobrih vesti i rezultata, kazao je Uraković.

Direktor rukometnog kluba Radnički Stavro Rašković rekao je da klub iz godine u godinu raste.

- Očekujem da ćemo kao i ranije dobro odraditi prelazni rok, kako bi bili što konkurentniji, a pošto je Vuković pobornik razvitka mladih igrača i njihovog „bacanja u vatru”, da poseban akcenat stavimo na tu činjenicu. Znamo da je dolazak ovakve rukometne legende veliki plus, ne samo u rezultatskom, nego i u afirmativnom, organizacionom i marketinškom planu, dodao je Stavro Rašković.
www.pressek.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa