8. jun 2022.8. jun 2022.
Obuka za roditelje (Foto: Glas Podrinja)

Obuka za roditelje (Foto: Glas Podrinja)

Podeljeno 50 dečjih auto sedišta roditeljima najmlađih Šapčana

Roditeljima najmlađih Šapčana danas je u Centru za stručno usavršavanje, podeljeno 50 dečjih auto sedišta. Sedišta je obezbedio Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca sredstvima opredeljenim Progranom za rad Saveta za ovu godinu.

Roditelji se prijavljivali na Fejbuk profilu gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja(Foto: Glas Podrinja)


Pre podele sedišta roditeljima je održana obuka za pravilno korišćenje sedišta, a dobili su odgovore i na najčešće nedoumice po ovom pitanju.

Održana i obuka za pravilno korišćenje sedišta (Foto: Glas Podrinja)


Sandra Mićić (Foto: Glas Podrinja)


-Roditelji su mogli na našoj Fejsbuk stranici pogledaju uslove kako da konkurišu za auto sedišta. Vodili smo se i time da kreće sezona godišnjih odmora kada su roditeljima najpotrebnija sedišta, da bi deca bila što bezbednija u prevozu. Roditelji su na edukaciji saznati koliki je značaj auto sedišta za decu, kao i neke stvari o kojima nisu razmišljali kao bitnim. Naši najmlađi sugrađani su prepoznati kao jedna od najosetljivijih kategorija učesnika u saobraćaju i ova edukacija i sedišta su od velikog značaja za njihovu bezbednost, rekla je Sandra Mićić iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Roditelji dobili sedišta pred godišnje odmore (Foto: Glas Podrinja)


Roditelji su saznali na koji način najefikasnije da koriste sedište u zavisnosti od uzrasta deteta, značaj pojasa, kao i zašto je važno da decu adekvatno prevoze i na kratkim razdaljinama.

Jelena Milošević (Foto: Glas Podrinja)


-Grad Šabac podržava rad gradskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju. Veoma nam je značajno što su njihove programske aktivnosti najviše usmerene ka edukaciji, prevenciji i obrazovanju različitih učesnika u saobraćaju, počev od najmlađih. Ova edukacija je upravo usmerena ka edukaciji roditelja i naših najmlađih učesnika u saobraćaju. Podela sedišta će doprineti da prevoz dece bude bezbedan, jer je to najznačajnije, rekla je članica Gradskog veća Jelena Milošević i istakla da će grad i ubuduće podržavati ovakve i slične aktivnosti.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa