13. jun 2022.13. jun 2022.
Na vrhu pobedničkog postolja (foto: Mačva info)

Na vrhu pobedničkog postolja (foto: Mačva info)

Zlato za Sretena Jevtića

U Beogradu je održano 14. Svetsko prvenstvo u karateu, 11. i 12. juna, a takmičenje se odvijalo na četiri borilišta sa početkom od 8 ujutru do kasno uveče do 19 časova, u dva dana. Učestvovale su najbolje reprezentacije iz celog sveta, sa preko 600 takmičara svih uzrasta. Našu zemlju u kategoriji veterana predstavljao je Sreten Jevtić, dugogodišnji reprezentativac i trener KK “Bušido” Badovinci.

S obzirom na sezonu velikih poslova kako u voćnjaku i branju malina, trebalo je sve to uskladiti i sa redovnim treninzima i pripremama za ovaj najveći svetski događaj, a i podiči formu na željenu visinu.

Pobedivši sve takmičare u pred finalu, u finalu je bilo najteže, jer je umor bio očigledan. Trebalo je da nastup bude u 15 sati i 30minuta, a zbog otvaranja prvenstva pomereno je za 19 časova. Sve je to nešto što se loše odražava na takmičare, ali ovaj put Jevtić je pokazao ogromno iskustvo i spremnost, te je tako u finalu briljirao i osvojio zlatnu medalju, a nešto kasnije ekipa Srbije, gde je i on bio kapiten tima osvaja izvanredno treće mesto.
Mačva info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa