16. jun 2022.16. jun 2022.
Kampanja gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja (Foto: Glas Podrinja)

Kampanja gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja (Foto: Glas Podrinja)

"Gledaj da te vide" za veću bezbednost motociklista

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca u prostorijama Moto kluba "Čivija" sproveo je kampanju namenjenu vozačima dvotočkaša pod nazivom "Vidljivo je bezbedno". Kampanja pod sloganom "Gledaj da te vide" ima za cilj da podigne bezbednost vozača motocikala i bicikala, kao jedne od najugroženijih kategorija u saobraćaju.


Kampanja realizovana sa Moto klubom "Čivija" (Foto: Glas Podrinja)


-Od početka godine imamo jednog poginulog vozača motocikla na teritoriji grada i dva na teritoriji okruga. Zbog toga smo pojačali kampanju za veću bezbednost u saobraćaju naših motociklista. Kapmanja koju realizujemo finansirana je sredstvima Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, odnosi se na vidljivost motociklista i biciklista u saobraćaju, navela je Katarina Tadić, sekretar gradskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Motociklisti među najugroženijim kategorijama u saobraćaju (Foto: Glas Podrinja)


Motociklisti MK "Čivija" svaku priliku koriste kako bi podizali svest o bezbednoj vožnji, kako svojim kolegama, tako i vozačima drugim vozila. Motociklistima se skreće pažnja na važnost korišćenja zaštitne opreme i poštovanje saobraćajnih propisa, a vozačima četvorotokaša na značaj gledanja u retrovizor i poštovanja prednosti prilikom skretanja.

Motociklisti nevidljivi u saobraćaju (Foto: Glas Podrinja)


-Mi smo nevidljivi u saobraćaju. Apelujem na sve vozače da obrate pažnju na nas. Moto sezona je loše počela po motocikliste. Imali smo više teških saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada. Drugi učesnici u saobraćaju treba da budu odgovorniji i prema sebi i prema nama. Rizične situacije u koje dolazimo kad sednemo na motor mere se po jednoj vožnji i uvek ih bude nekoliko. Mi smanjujemo rizike svojim odgovornim ponašanjem i iskustvom, ali ne možemo sve da predvidimo. Trudimo se da svoje znanje prenesemo mladim vozačima. Organizovali smo i sa Agencijom za vezbednost saobraćaja poligone gde smo naše mlađe članove dovodili da nauče neke stvari u bezbednom okruženju i da znaju kako da odreaguju kada se u takvoj situaciji nađu na drumu, kaže Bojan Radukić iz MK "Čivija".

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa