16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: ZZJZ

Foto: ZZJZ

16. jun Svetski dan ponovne upotrebe plastične ambalaže

Svetski dan ponovne upotrebe plastične ambalaže 16. jun je globalna kampanja podizanja svesti javnosti koja ima za cilj sprečavanje zagađenja plastikom kao i pružanja pomoći ljudima da nauče da stvaraju manje manje otpada. Kao globalni pokret, cilj ove kampanje je da se stvori talas promena o ponovnoj upotrebi plastične ambalaže.

Odabirom ponovne upotrebe, štede se milioni komada plastike i šalje se poruka svetu da su rešenja za zagađenje plastikom i klimatsku krizu tu – i da zajedno možemo da sačuvamo svoju životnu sredinu, okeane i zajednice ponovnom upotebom plastične ambalaže.

Ovog Svetskog dana ponovnog punjenja plastične ambalaže, izaberite ponovnu upotrebu i pridružite se milionima ljudi širom sveta koji preduzimaju mere za smanjenje plastike za jednokratnu upotrebu. Šta možete da uradite: Recite zbogom plastici za jednokratnu upotrebu i izaberite ponovnu upotrebu – od nošenja flaše za vodu za višekratnu upotrebu ili šoljice za kafu do skladištenja osnovnih potrepština u ormaru ili uzimanja ručka u pokretu.

Inspirišite promenu. Pridružite se razgovoru na društvenim mrežama i recite svetu ZAŠTO preduzimate mere da sprečite zagađenje plastikom. Pozovite najveće brendove i zagađivače na društvenim medijima i uključite ih u akciju tj morivišite ih da reaguju što brže.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa