16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vlada izdvojila 160 miliona dinara za pomoć proizvođačima brašna

Vlada Srbije opredelila je danas 160.000.000 dinara za vanrednu interventnu meru podrške proizvođačima brašna, a odnosi se na proizvođače registrovane pre 15. novembra 2021. godine.

Kako je navedeno na taj način biće održan dosadašnji obim proizvodnje brašna i sprečen potencijalni poremećaj na tržištu koji bi mogao da dovede do nestašice.

Članovi vlade izmenili su Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, kojom se, u cilju olakšanog izvoza te vrste proizvoda, sada uvodi kvantitativno ograničenje izvoza na tromesečnom nivou, umesto na mesečnom, kako je do sada bilo predviđeno.

Vlada je usvojila Uredbu o kriterijumima za dodelu podsticaja poslodavcima koji zapošljavaju novonastanjena lica u Srbiji.

"Uredba će omogućiti podsticaje domaćim poslodavcima uz zadržavanje jednakog fiskalnog opterećenja, kako bi zarade koje isplaćuju stranim državljanima ili domaćim povratnicima, kao i licima obrazovanim u inostranstvu, bile konkurentne zaradama inostranih poslodavaca", navedeno je u saopštenju po završetku sednice.

Na sednici je doneta odluka o otvaranju sezonskog graničnog prelaza za medjunarodni vazdušni saobraćaj putnika "Ponikve" u periodu od 1. aprila do 31. oktobra ove godine u cilju pojednostavljenja procedura za realizaciju međunarodnih letova.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o otvaranju stalnog graničnog prelaza za međunarodni vodni saobraćaj putnika i roba sa svim inspekcijskim službama "Bačka Palanka", čime će biti omogućeno efikasnije sprovođenje graničnih procedura domaćih i stranih brodova na tom graničnom prelazu na reci Dunav, navedeno je u saopštenju.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa