20. jun 2022.20. jun 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OŠ „Nikolaj Velimirović“: Timskim radom do rezultata

Učenici Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ u školskoj 2021/2022. godini osvojili su 43 republičke nagrade na takmičenjima. Podrška osnovcima tokom priprema, ali i svakodnevnih obrazovnih aktivnosti bili su nastavnici mentori. Kako ističe direktor škole Nenad Jović postignuti rezultati su spoj odlične saradnje nastavnog kadra, učenika i roditelja.

-Moram da napomenem da bez podrške roditelja, angažovanja nastavnika, i naravno učenika rezultati koji su postignuti ne bi bili mogući. Matičnu školu i izdvojena odeljenja pohađa 986 đaka i uvek smo ponosni na svaki uspeh. Ne samo na takmičenjima, već i tokom redovne nastave. U našim nastojanjima da budemo svake godine bolji imamo i podršku lokalne zajednice i grada. Timskim radom možemo mnogo toga da uradimo - naglašava direktor Jović.

“Istorija mi je oduvek bila interesantna kao nauka, te sam poželo da se spremim za takmičenje. Spremao sam se predano i vredno. Moram da priznam da mi je najteže bilo na školskom takmičenju, a posle je sve teklo lakše.” (Uroš Babić, prva nagrada na republičkom takmičenju iz istorije)



“Tokom školovanja bio sam posvećen matematici i fizici, ali i sportu, te su rezultati posledica dugogogodišnjeg rada. Volim prirodne nauke, a na takmičenja gledam kao na izazov gde mogu da proverim i pokažem svoje znanje. “ (Petar Popović, republičke nagrade: matematika prvo mesto, fizika prvo mesto, Srpska fizička olimpijada treće mesto, Matematički turnir osnovaca drugo i treće mesto, Misliša prvo mesto i rukomet drugo mesto)
Foto: "Glas Podrinja"


“Zadovoljni smo postignutim rezultatom. Pripremali smo se za takmičenje, ali je protivnik u finalu bio bolji, te nam je izmaklo prvo mesto.” (Uroš Mijić, republičko takmičenje rukomet ekipno drugo mesto)
Foto: "Glas Podrinja"


“Ponosan sam na sebe i nagradu koju sam osvojio. Takmičenje je bilo teško, ali sam uspeo da dam svoj maksimum.” (Viktor Vučićević republička nagrada iz informatike i računarstva treće mesto).
Foto: "Glas Podrinja"


“Tokom priprema imala sam veliku podršku porodice, nastavnika. Vredno sam radila i spremala se za takmičenje. Kada radite rezultati ne izostaju.” (Hana Alimpić, republička nagrada iz matematike treće mesto)


“Veoma sam ponosan na nagradu. Bilo je potrebno uložiti dosta truda, rada i vežbe, što je urodilo plodom. Zadovoljan sam kako sam pokazao znanje, te planiram da i dalje vredno radim.” (Mihailo Cvejić, republička nagrada iz tehnike i tehnologije prvo mesto).
Foto: "Glas Podrinja"


“Kada je u pitanju recept za uspeh smatram da su najvažniji posvećenost, dosta rada i ljubav. Bez ljubavi nije moguće uspeti. Ovo sve vrlo dobro znaju drugari iz škole koji su osvojili brojne nagrade. Moram da napomenem da sve ono što smo postigli nije nastalo preko noći. Mi se spremamo u kontinuitetu, što je najvažnije. U osnovnoj školi sam razvila odlične radne navike, naučila sam da jasno definišem svoje ciljeve. Verujem da će mi to značiti kako tokom daljeg školovanja, tako i u različitim segmentima života. Planiram da upišem Šabačku gimnaziju, računarski smer.” (Dunja Vesić, Srpska fizička olimpijada treće mesto).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa