21. jun 2022.21. jun 2022.
Pixabay

Pixabay

Vanredna situacija zbog problema u vodosnabdevanju

Na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić proglasio je danas vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, odnosno za naseljena mesta Svileuva, Batalage, Brdarica, Draginje, Mali Bošnjak i Koceljeva.


Na jučerašnjoj sednici Štab za vanredne situacije opštine Koceljeva razmatrao je trenutnu situaciju u oblasti vodosnabdevanja na delu teritorije. Usled kvarova koji su se desili na sistemu za vodosnabdevanje došlo je do prekida u snabdevanju vodom naseljenih mesta Svileuva, Brdarica, Batalage, Draginje i Mali Bošnjak kao i otežanog snabdevanja vodom u samoj varoši.

-Problemi i prekidi u isporuci vode izazvani su i dugim periodom bez padavina ili sa malom količinom padavina. Postoji realna opasnost da ovakvo stanje potraje duži vremenski period pa se nameće potreba za preduzimanjem neophodnih mera- navodi se u obrazloženju Štaba za vanredne situacije.

Ocenjeno je da je trenutna situacija u sistemu za vodosnabdevanje nepovoljna.

-Danas smo proglasili vanrednu situaciju na delu teritorije naše opštine. U Koceljevi su od danas na snazi restrikcije kako bismo našli način da stabilizujemo sistem i domaćinstvima u Draginju koja su još od subote bez vode obezbedimo bar male količine. Problemi su izazvani havarijom na izvorištima u Svileuvi. Ekipe su na terenu i očekujemo da će se vodosnabdevanje na području naše opštine stabilizovati do četvrtka. Za sada su u Draginju obezbeđene cisterne sa vodom- izjavio je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.



Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa