29. jun 2022.29. jun 2022.
Beta

Beta

Er Srbija i Turkiš erlajns potpisale novi Memorandum o razumevanju za dodatnu saradnju

Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i turska nacionalna avio-kompanija Turkiš erlajns, najavile su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.


Turkiš erlajns i Er Srbija će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između Turske i Srbije, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike, saopštila je danas Er Srbija.

Kako je precizirano, u sklopu proširenja saradnje, počev od jula, Er Srbija će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će Turkiš erlajns raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno.

U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek ocenio je da saradnja dve avio-kompanije doprinosi i unapredjenju odnosa izmedju Srbije i Turske.

"S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će Er Srbija i Turkiš erlajns nastaviti da nalaze nove komercijalne mogućnosti za stvaranje efikasnih i obostrano korisnih odnosa, gde razmatramo i opciju udruživanja resursa kako bismo postigli bolju povezanost i ponudu za naše korisnike kroz zajednička ulaganja u usluge između Srbije i Turske", rekao je Marek.

Generalni direktor kompanije Turkiš erlajns Bilal Ekši istakao je da je razvoj partnerstva u globalnoj avio-industriji važan.

"Unapređenje bilateralnih odnosa između naših zemalja i saradnje kroz naše mreže su od suštinskog značaja za nas, naročito nakon pandemije. S tim u vezi, sa zadovoljstvom smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa Er Srbijom, kako bismo istražili mogućnosti poboljšane saradnje i dalje pregovarali o proširenju našeg postojećeg partnerstva", rekao je Ekši.

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa.

Kako je navedeno, zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio- saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

Pored toga, Er Srbija je dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između prestonica Turske i Srbije, Ankare i Beograda.

U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, pružajući putnicima na tim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa