Info

1. jul 2022.1. jul 2022.
Povratak kući posle tri decenije (foto: Glas Podrinja)

Povratak kući posle tri decenije (foto: Glas Podrinja)

Matić i zvanično novi trener Metaloplastike

Vladan Matić, proslavljeni rukometaš, reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji selektor Srbije i zvanično je promovisan u novog trenera Metaloplastike. Posle tri decenije Matić se vraća u klub gde je ponikao i odakle se otisnuo, najpre u Beograd, a potom Mađarsku i Sloveniju. Ugovor je potpisan an godinu dana uz mogućnost produženja saradnje.

Dovođenje velikog trenerskog imena sugeriše da su i ambicije Metaloplastike u narednoj sezoni najviše.

Metaloplastika uvek može računati na podršku svog Grada (foto: Glas Podrinja)


-Vraćam se kući, a povratak u Metaloplastiku je i povratak u srpski klupski rukomet. Bio sam van jako dugo, međutim kada sam otpočeo pregovore upoznavao sam se iznova koliko je bilo moguće. Nisam došao bez rezultatskih ambicija, sigurno da želimo podići ekipu na viši nivo. Biće izuzetno ujednačena sezona, mnogo je ekipa sličnog kvaliteta i moramo naći naš adut u tome. Obećavam detaljan rad, nova taktička rešenja i nadam se dobrom rezultatu - rekao je novi trener Metaloplastike.

U klubu su ponosni što je nekadašnji igrač želeo da veliko iskustvo prenese na mladi tim predvodeći ih u predstojećem prvenstvu.

-Napravili smo još jedan korak i napretku kluba angažovanjem našeg sugrađanina, ali pre svega dokazanog i priznatog stručnjaka kakav je Vladan Matić. Želimo da stalno napredujemo i posle Kupa želimo da se pozicioniramo u vrhu i prvenstvene tabele Ida ostvarimo kontinuitet trofeja - rekao je predsednik kluba Branislav Đurković.

Dolazak Matića je dobitak za klub i svakog pojedinca u njemu, jer je reč o treneru velikog iskustva.

-Najpre sam se iznenadio što jedno takvo ime je dostupno za pregovore. Verujem da je ovo jedan od najboljih poteza kluba prethodnih decenija, i nadam se da će to pokazati rezultati. Doveli smo u klub čoveka koji je navikao na uspehe i čim je tu, sigurno da vidi kako kontinuitet može produžiti i kod nas. Hvaal prethodnom treneru, Kažić ostaje u klubu, doneo je trofej, a naše snove ne krijemo - naglasio je direktor kluba Slaviša Stojinović.

Veliko intresovanje medija za promociju novog šefa stručnog štaba (foto: Glas Podrinja)


Metaloplastika je sportski brend grada, klub od posebnog interesa za Šabac i plavi mogu računati na maksimalnu potporu Grada na putu ka zacrtanim ciljevima.

-Koliko je ovaj klub proslavio grad u prošlosti ne treba govoriti, a mi želimo da ponovo bude najbolji kao što je nekada bio. Vladan Matić je skroman, ali ja mogu reći da želimo šampionsku titulu sledeće sezone. Grad će biti uz klub, smatram da nedostaje generlni sponzor i u saradnji sa rukovodstvom kluba verujem da će se naći rešenje i za to i da posle Kupa, klub osvoji i šampionski pehar - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Super liga startuje 17. septembra, posle dve sezone je ponovo jedinstvena, broji 14 klubova. Vojvodina brani trofej šampiona, dok je Metaloplastika osvajač Kupa. Pripreme za novu sezonu počinju 25. jula.

Klub iznad pojedinca

Nekadašnje krilo kluba iz najsupešnijeg perioda u istoriji Metaloplastike, danas savetnik gradonačelnika za sportsku infrastrukturu Mile Isaković prisustvovao je konferenciji i istakao da svako kome je Metaloplastika u srcu, bez obzira da li ima fudnkciju u klubu ili ne, može doprineti da ona ponovo bude najbolja, te da se prelako odričemo velikana.

-Mnogo je igrača koji su pronosili slavu kluba, međutim klub je uvek iznad pojedinca. Karijere su nas vodile na različite strane, imamo različita gledišta po mnogim pitanjima, ali je klub nukleus koji treba sve da nas ujedini. Ja sam uvek tu da pomognem, kako i koliko mogu. Ne želim da se namećem, ali sam uvek za saradnju - rekao je Isaković.

Najnoviji broj

29. septembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa