1. jul 2022.1. jul 2022.
Sajt MUP

Sajt MUP

MUP: Značajno uvećan broj otkrivenih vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika

Saobraćajna policija je od početka godine iz saobraćaja isključila 1.214 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 57 odsto više u odnosu na prvih šest meseci prošle godine, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, policija će na svim poljima nastaviti snažnu borbu protiv narkotika, ne samo kroz kriminalistički rad policije, već i pojačanom kontrolom saobraćaja.

"Podatak da je broj otkrivenih vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan za više od 50 odsto je zastrašujuć, ali istovremeno to je i naša jasna poruka da ćemo nastaviti odlučno da sprovodimo akcije pojačane kontrole saobraćaja. Svako ko sedne za volan pod dejstvom narkotika, alkohola, mora da zna da će biti otkriven i sankcionisan", poručio je Vulin.

Istakao je da nema opravdanja za vožnju pod dejstvom alkohola ili narkotika i založio se pooštri kaznena politika preka ljudima koji su pod uticajem nekih supstanci izazvali saobraćajne prekršaje sa kobnim posledicama.


Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa