31. maj 2018.31. maj 2018.
“Dan D” za Fiat: Markione sutra saopštava petogodišnji plan

“Dan D” za Fiat: Markione sutra saopštava petogodišnji plan

Izvršni direktor kompanije FCA, Serđo Markione najavio je da će sutra saopštiti novi petogodišnji plan sedmog po veličini proizvođača vozila na svetu, pišu "Večernje novosti". Zbog toga su oči svih 235.915 radnika Fiata, naravno i oko 2.000 zaposlenih u kragujevačkoj fabrici, uprte u Markionea.

Predsednik Samostalnog sindikata “FCA Srbija”, Zoran Marković kaže za “Večernje novosti” da ugovor Srbije i FCA važi - ne do kraja ove godine, kako se to često navodi u javnosti, već do 2023.

"Do 19. oktobra ove godine važi sporazum o subvencijama i drugim pogodnostima koje Srbija daje, a do 2023. prema ugovoru, Srbija može da ponudi Fiatu svoj deo akcija - jedan deo akcija ili svih 33 odsto", rekao je Marković.

Veliki broj evropskih medija spekuliše da će Markione objaviti da se iz Italije seli u Poljsku proizvodnja "jeftinih automobila", misli se na "Pandu", a da će se u tim fabrikama, pre svega onoj u Napulju, praviti modeli "Jeepa" i "Alfa romea", prenosi Blic.

Prema istim izvorima, FCA grupa će pod brednom "Fiata" ubuduće prozioditi samo modele porodice "500" i "Panda" što bi značilo da će Fiat 500 L, koji je i dalje najprodavaniji u svom segmetnu u Evropi nastaviti da silazi sa linija kragujevačke fabrike. Ima i medija koji uvelikio pišu da će se u Kragujevcu praviti neka vezrija modela baziranog na platformi "Fiata Argo", koji se proizvodi u Brazilu i koji bi bio plasiran pod imenom "Fiat Primo".

Inče, proizvodnja “Fiata 500 L” u kragujevačkoj fabrici se trenutno odvija po planu. Radnici će kako je to uobičajeno, u svim fabrikama ove kompanije u svetu, na tronedeljni kolektivni godišnji odmor krenuti 1. avgusta.
Izvor: Večernje novosti i Blic

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa