11. jul 2022.11. jul 2022.
Pixabay

Pixabay

Mladi pod reprezentativnim znamenjem

Dok je u toku stanka na klupskom nivou, mladi šabački sportisti nastupaju u mlađim reprezentativnim kategorijama na velikim i najvećim takmičenjima. Šabac ima predstavnike u rukometu, košarci, vaterpolu.

Posle uspeha rukometa na Mediteranskim igrama, odlične igre beleže juniori na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Srbija je iznenadila mnoge plasiravši se u četvrtfinalne grupe, prenoseći maksimalna dva boda posle dva trijumfa i remija u prvoj fazi. Jedna pobeda protiv Švedske ili Francuske vodiće među četiri najbolje reprezentacije Evrope. Deo sastava je Mateja Dofić, krilo Metaloplastike koji je postigao 13 golova u prva tri meča. Reprezentaciju predvodi nekadašnji trener Metaloplastike, naš sugrađanin Đorđe Teodorović, a asistent mu je takođe sugrađanin, nekadašnji reprezentativac i igrač Metaloplastike David Rašić.

Srbija blizu polufinala (foto: RSS)


U Mađarskoj traje Evropski prvenstvo za mlade košarkašice. Srbija sutra u osmini finala igra protiv Litvanije, a mesto među 16 najboljih izborila je kroz dve pobede i poraz u grupi. Za najbolju selekciju nastupaju dve košarkašice koje karijeru grade u Šapcu, Anđela Matić i Isidora Tripković. Do sada su postigle osam, odnosno šest poena.

Andrej Mušicki je kao član reprezentacije do 17 godina osvojio peto mesto na Svetskom prvenstvu u Malagi. U sedam mečeva Srbija je ostvarila pet pobeda i dva poraza. Rovit je otišao na turnir, ali je Mušickom minutaža rasla kako je Prvenstvo odmicalo. Na kraju je zabeležio 14 poena i 17 asistencija u globalu.

Andrej Mušicki (foto: KSS)


Vaterpolo reprezentacija Srbije do 16 godina pripreme za Svetsko prvenstvo krajem avgusta u Grčkoj počela je nastupom na turniru u Zagrebu odakle reprezentativci, izabranici selektora Korolije, nose srebrna odličja. Dve medalje stižu i u Šabac na grudima reprezentativaca Filipa Novakovića i Novaka Lazića, inače prvotimaca šabačke „Save“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa