19. jul 2022.19. jul 2022.
Konferencija za medije povodom Konjičkih svečanosti / Foto: Glas Podrinja

Konferencija za medije povodom Konjičkih svečanosti / Foto: Glas Podrinja

Subota i nedelja "Šabačke konjičke svečanosti"

Foto: Glas Podrinja


Na konferenciji za štampu, održanoj danas u gradskoj kući u Šapcu, najavljene su ovogodišnje 11. "Šabačke konjičke svečanosti", praznik galopa u gradu bogate tradicije ovog dinamičnog sporta.

Dvodnevna manifestacija će se održati 23.( subota) i 24.(nedelja) jula ove godine, a najaviće je fijakeristi u petak paradom od pozorišta u Šapcu do hipodroma. Parada počinje od 18 časova.
gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić

U dva dana ovih svečanosti nastupiće preko 110 brzih konja u 11 galopskih trka.

Učestvujući u radu konferencije gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je naglasio da predstojećom velikom manifestacijom pre svega konjičkog sporta žele da potvrde dugu tradiciju koju baštine i obezbede značajno mesto u budućnosti.

- Zbog toga smo se i odlučili da podržimo ovaj sport i obezbedimo "pristojne" nagrade. Konjički sport ostaje brend grada i ovim svečanostima se ponosimo, naglasio je gradonačelnik Pajić pozivajući sve da im budu gosti, garantujući da će biti svima dobri domaćini.
predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" dr Aleksandar Peranović

Predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" dr Aleksandar Peranović istakao je veliko interesovanje za sve trke. Rekao je da će prvog dana (subota) biti održano šest trka, a drugog (nedelja) pet. U oba dana početak je od 15 časova. Prvog dana (subota) najznačajnija trka je "Šabački derbi" za koju je prijavnjeno devet konja. Drugog (nedelja) pažnju pobuđuje "Memorijal kralja Aleksandra", za koji je prijavljeno 13. konja. Ukupan nagradni fond u oba dana za 11 trka je preko tri miliona dinara, a ovog puta su izvučeni startni brojevi takmičara u trkama kategorije Grup jedan, "Šabački derbi"(subota) i "Memorijal kralja Aleksandra (nedelja).
v.d. direktor Turističke organizacije grada Šapca Dušan Simić

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Šapca, koja se pridružuje manifestaciji Dušan Simić,obećao je bogat prateći program u kome će nastupiti više folklornih društava, šabačke mažoretkinje, biće organizovana izložba starih zanata, a kao kruna manifestacije u nedelju ledis dej, (specijalni žiri biraće damu sa najlepšim šeširom). U tome im je pomogao atelje šešira Pabo iz Beograda, dodao je Simić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa