Info

22. jul 2022.22. jul 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vučić: Biće velikih personalnih promena u budućoj Vladi Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti velikih personalnih promena u budućoj Vladi Srbije ali da će o tome voditi računa osoba koja dobije mandat za sastav novog kabineta.

Nakon posete vežbi Žandarmerije "Gruža 2022", Vučić je rekao da će o budućem sastavu Vlade Srbije odlučivati novi premijer a da će on svoje mišljenje reći na sednicama stranačkih organa.

"Ne morate da budete u Vladi deset, 15 ili 20 godina samo zato što vi mislite da treba da budete. Mislim da je potrebna i neka nova energija", izjavio je Vučić.

Komentarišući tvrdnje da njegov brat Andrej ipak nije povezan sa najvećom farmom marihuane "Jovanjica", u blizini Beograda, Vučić je rekao da je zahvalan zbog toga ali da je i pre tri godine bilo jasno da je to bila laž.

"Nikada nije bilo nikakvog kontakta. Tri godine su lagali a nije bilo dovoljno ni da dodje pravosnažna presuda. Svima je jasno da je to bila laž, ali šta ćemo mi sa te tri godine? Šta će da rade Andrejeva deca? Šta mislite kako mu je bilo tri godine, kako je bilo svima nama zbog najmonstruoznijih laži? Hoće li neko da kaže: 'Izvinite', zbog toga što su govorili da smo proizvođači droge ili prodavci, iako je suludo to i pomisliti", rekao je on.

Vučić je kritikovao hrvatske medije zbog načina na koji su izveštavali o poseti egipatskog predsednika Srbiji. Posebno mu je zasmetalo to što su ga optužili da je "divljao" prilikom prikaza naoružanja i vojne opreme egipatskom predsedniku u kasarni Topčider.

"Kako sam divljao? Nego šta nego ćemo da nastavimo da izvozimo oružje i ulažemo u vojnu industriju. U narednom periodu još 100 miliona evra ćemo uložiti", rekao je on.

On je dodao da je mnogo važno da Srbija razvija prijateljske odnose sa Egiptom jer je to najveća mediteranska zemlja i jedna od najuticajnijih afričkih i arapskih zemalja.

"I u islamskom svetu je to zemlja sa ogromnom ulogom i bila mi je čast da tri dana budem domaćim egipatskom predsedniku. Mislim da je to temelj dobre saradnje koje ćemo imati i u oblasti poljoprivrede, trgovine kao i u vojnoj industriji", rekao je Vučić.
Beta

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa