30. jul 2022.30. jul 2022.
Beta

Beta

Selaković: Srbija ponosna na izvanredne odnose sa Kinom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je Srbija ponosna na izvanredne odnose, sveobuhvatno strateško partnerstvo i prijateljstvo sa Kinom.
On je tokom sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo rekao da je Srbija posvećena unapređenju i jačanju političkih odnosa kroz susrete na visokom i najvišem nivou i učvršćivanje svih vidova saradnje sa Kinom.

Ministar Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja direktne avio-linije kineske kompanije "Hainan Erlajns" između Beograda i Pekinga.

Dodao je da očekuje da će između dve zemlje u najskorije vreme biti uspostavljen i direktan let "Er Srbije".

Šef srpske diplomatije još jednom je izrazio zahvalnost zbog podrške Kine pozicijama Srbije po pitanju Kosova.

On je potvrdio podršku Srbije politici "jedne Kine" i principu "jedna zemlja, dva sistema" u Hong Kongu, i borbi Kine protiv separatizma.

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje dva ministarstva spoljnih poslova, i uverenje da će inovirani Protokol o saradnji, potpisan u oktobru prošle godine, doprineti intenziviranju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

On je izrazio nadu da će sporazum o slobodnoj trgovini biti usaglašen i potpisan u najskorije vreme, i dodao da Srbija na tome uveliko radi.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa