1. avgust 2022.1. avg 2022.
Sindikat Sloga traži hitno povećanje minimalca, zarada i penzija

Sindikat Sloga traži hitno povećanje minimalca, zarada i penzija

Sindikat "Sloga" zatražio je danas od Vlade Srbije da zbog rasta inflacije od avgusta poveća zarade, penzije i minimalnu cenu rada.

"Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja primanja građana", navela je "Sloga" u saopštenju.

Istaknuto je da povećanje plata i penzija koje "gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije".

"Ljudima je potreban opipljiv standard a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo", smatra sindikat.

Stanje u Srbiji je, kako je navela "Sloga", dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, "a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčem i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema".

"Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazivanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca", ukazao je sindikat.
Beta

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa