5. avgust 2022.5. avg 2022.
Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Predavanje na temu dojenja

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta, ove godine pod sloganom „Istupi za dojenje – edukuj i podrži“ i promoviše dojenje u svim nivoima društva.U Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, u službi polivalentne patronaže sa centrom za prevenciju, u okviru škole roditeljstva, pedijatar dr Marija Mišić je održala predavanje na temu dojenja.

Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Predavanju su prisustvovale trudnice i porodilje koje su uz savete pedijatra i patronažnih sestara iznosile i svoja iskustva. Interakcija naših lekara i sestara sa budućim mamama odnosila se na pravilno započinjanje dojenja, o higijeni dojki, potrebnoj količini mleka u prvim nedeljama života novorođenčeta i svim nedoumicama budućih majki.
Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

U službi za zdravstvenu zaštitu dece pri savetovalištu za bebe, vođeni su individualni razgovori sa majkama o značaju dojenja i deljeni flajeri i bedževi i postavljena izložba sa korisnim savetima. U službi za zdravstvenu zaštitu žena je takođe postavljena izložba gde je naglasak na značaju majčinog mleka i takođe deljeni flajeri budućim majkama.
Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Dojenje je ishrana samo majčinim mlekom, na zahtev kada god beba poželi. Dojenje je najzdraviji početak života svakog novorođenčeta. Dojenje je način prenošenja topline, osećaja bezbrižnosti i zadovoljstva, sigurnosti i zaštite. Majka i beba dojenjem stvaraju posebnu emocionalnu povezanost. Dojena deca imaju manji rizik od razvoja alergija, infekcija disajnih puteva, upale uha, astme i pojave ekcema. Majčino mleko je više od hrane, to je imunološki aktivna supstanca.
Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Izvor: Dom zdravlja Šabac/Fejsbuk

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa