6. avgust 2022.6. avg 2022.
Gde je najbolje kupiti udžbenike online u Srbiji

Gde je najbolje kupiti udžbenike online u Srbiji

Bliži se nova školska godina i ukoliko već niste nabavili udžbenike, sada je vreme da počnete da mislite o tome. Iako mnogi najviše vole da odu u knjižaru, uzmu šta im treba, plate i donesu udžbenike odmah kući, savetujemo vam da to izbegnete ukoliko je moguće jer su korona brojke u porastu, a u ovo doba godine u knjižarama uvek budu velike gužve, što je savršeno za širenje zaraze. U ovom trenutku, najbezbednije je naručiti udžbenike onlajn, kako biste izbegli gužve, ali i uštedeli vreme. U narednim redovima ćemo vas upoznati sa onlajn kupovinom i dati vam preporuku za bezbednu, laku i brzu kupovinu.

Pobedite strah od onlajn kupovine


Iako veliki broj građana kupuje onlajn i dalje postoje oni koji imaju određenu dozu straha, plašeći se raznih prevara koje su se dešavale u prošlosti. Smatramo da zaista nema potrebe za time, posebno kada je u pitanju neka registrovana onlajn prodavnica, ali u slučaju da i dalje nemate poverenja, uvek robu možete da platite pouzećem, a postoji i zakonski rok za vraćanje, ukoliko niste zadovoljni onim što vam je stiglo.

Kovid doprineo popularizaciji onlajn trgovine


Početkom pandemije virusa korona, kada nam je kretanje bilo ograničeno, a prodavnice i pijace bile zatvorene, mnogi su svoju robu "prebacili" na internet i tako uspevali da je prodaju u vreme krize. Na taj način su se organizovali i poljoprivredni proizvođači i zanatlije, koji su se udružili putem društvenih mreža i nudili svoju robu uz uslugu dostave na kućnu adresu. Može se reći da je pandemija pomogla onlajn trgovini da dopre i do onih najtradicionalnijih kupaca i prodavaca, a statistika govori da je kupoprodaja preko interneta porasla za oko 80 odsto tokom 2020. godine. Slično je bilo i sa tržištem knjiga i prodajom udžbenika jer su knjižare takođe bile zatvorene i sav promet odvijao se onlajn.

Zašto je kupovina udžbenika onlajn bolja opcija


Razvoj interneta nam je zaista mnogo olakšao život, a dokaz tome je internet trgovina koja nam štedi vreme. Ova pogodnost nije zaobišla ni tržište udžbenika, pa tako uz samo par klikova možemo da naručimo sve što nam treba i da nam to neko drugi donese na kućnu adresu. Idealno, zar ne? U uvodu smo pomenuli korona brojke koje su u porastu, što još jednom potvrđuje da je kupovina udžbenika onlajn bolja opcija nego čekati satima u redu sa gomilom potencijalno zaraženih ljudi.

Na koji način je moguće kupiti udžbenike onlajn


Kada je reč o kupovini udžbenika onlajn, postoje tri načina: poručivanje direktno sa sajta izdavača, poručivanje preko sajta knjižare ili kupovina u onlajn knjižari.

S obzirom na to da ste već dobili spisak potrebnih udžbenika za narednu školsku godinu sa imenom izdavača, možete veoma lako da odete na sajt svakog izdavača i poručite ono što vam je potrebno. Problem sa tim je što svaka škola koristi udžbenike nekoliko izdavača i moraćete da platite dostavu onoliko puta sa koliko sajtova naručujete. S obzirom na to da dostava košta oko 300 dinara, a škole u proseku koriste udžbenike oko tri različita izdavača, znači da ćete samo za dostavu udžbenika morati da platite 900 dinara, što se ne isplati, znajući da za taj novac možete da kupite jedan udžbenik.

Kupovina sa sajta knjižare i kupovina u onlajn knjižari se ne razlikuju ni po čemu drugom osim po tome što jedne imaju fizičke prodavnice, a kod drugih se sve obavlja onlajn. Ova dva načina onlajn kupovine udžbenika su u prednosti iz razloga što sarađuju sa gotovo svim izdavačima i odjednom možete da kupite sve udžbenike na jednom mestu, bez matretiranja i gubljenja vremena. Dakle, ne morate da tražite sajt svakog izdavača posebno, potrebno je samo da na jednom sajtu pretražite ono što vam je potrebno i istog trenutka poručite.

Odakle poručiti udžbenike


Odvažili ste se da umesto dugotrajnog stajanja u redu ipak poručite udžbenike onlajn i olakšate sebi iscrpljujuću pripremu deteta za školu. Udžbenike možete da nabavite preko onlajn knjižare "Korisna knjiga" vrlo jednostavno i brzo, a u narednim redovima ćemo vam objasniti kako, ukoliko ste novi u svetu onlajn trgovine.

Kada dođete na sajt "Korisne knjige", udžbenici su jedna od stavki menija. Tu možete da izaberete da li želite da pretražujete udžbenike za osnovnu ili udžbenike za srednju školu. Detaljnom filtracijom omogućeno vam je da dodatno olakšate pretragu tako što ćete odabrati razred za koji su vam potrebni udžbenici, zatim da odaberete predmet, izdavača, pa čak i jezik udžbenika.

Kada pronađete odgovarajuće udžbenike, dodajete ih u korpu jednostavnim kllikom na dugme, a zatim odlazite u kasu, gde se sabiraju cene udžbenika i dobijate konačnu cenu koju treba da platite. Kao i kod svake onlajn kupovine, na ovoj stranici pronaći ćete i formu u koju treba da upišete svoje podatke, a zatim da odaberete kurirsku službu za dostavu, kao i način plaćanja.

Moguće je plaćanje pouzećem, odnosno tek onda kad vam kurir donese paket, zatim unapred Visa, Maestro i MasterCard karticama, mBanking aplikacijom ili uplatnicom na šalteru pošte ili banke.

Korisna knjiga vam nudi pogodnost besplatne dostave ukoliko je ukupna cena naručenih udžbenika veća od 3.000 dinara, a za dostavu ste izabrali Pošta - tiskovina. Takođe, svi kupci koji poruče udžbenike onlajn od 15. avgusta do 15. septembra 2022. godine, dobiće prigodne poklone. Isporuka poručenih udžbenika vrši se u roku od sedam do deset dana, a u slučaju da je neki udžbenik nedostupan ili se još uvek nalazi u štampi, Korisna knjiga će vas obavestiti o tome i o vremenu isporuke.

Knjižara "Korisna knjiga" posluje u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i odobrava vraćanje pogrešno kupljenih udžbenika u roku od 14 dana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa