13. avgust 2022.13. avg 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Otvorena izložba 16. saziva Likovne kolonije Mišar

Izložba radova 16. saziva Likovne kolonije Mišar otvorena je danas u rekonstruisanoj Mišarskoj galeriji u organizaciji Kulturnog centra Šabac.

Tradicionalna likovna manifestacija na taj način dodatno je afirmisana u novom prostoru.

-Ovogodišnja kolonija je podeljena u dva segmenta- radove nastale ove godine i jednu malu retrospektivu kojom je obeleženo svečano otvaranje nove- stare galerije. Ove godine na Mišaru je radilo šest umetnika iz Beograda i Šapca koji su pokazali kako slikari vole da se druže i da rade u uslovima jednog takoreći velikog ateljea, gde evociraju uspomene i razmenjuju stručna mišljenja, što im je dalo elan i želju da stvore što bolje umetničko delo i da pokažu da su kolonije, ipak, izazov- rekla je istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić iz Kulturnog centra Šabac.

Ona je podsetila da su likovnu koloniju davne 1999. godine osnovali Zadužbinsko društvo „Prvi sprski ustanak“ iz Mišara i Dom kulture „Vera Blagojević“ iz Šapca (danas Kulturni centar) pod pokroviteljstvom Grada Šapca. Kolonija je svoje delovanje oslonila na jedan od najvažnijih istorijskih događaja u našem kraju, na Mišarsku bitku.

Postavka će za posetioce biti otvorena do 13. septembra.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa