16. avgust 2022.16. avg 2022.
Beta

Beta

Poljoprivrednici: Dali smo sve od sebe, država je dala dobar deo, uljare su u ovom trenutku problem

Predstavnik udruženja poljoprivrednika iz Stiga Milan Marković rekao je danas da su na sastanku u Vladi Srbije poljoprivrednici dali sve od sebe, da je država dala dobar deo u pregovorima, ali da su u ovom trenutku uljari problem.

"Poljoprivrednici su bili krajnje fleksibilni na jučerašnjem sastanku. Mogu da kažem da je čak i država dala sve napore, da su sada najviše oči uprte u uljare zbog cene suncokreta, jer one nisu htele da popuste ni malo i da se oslobode svoje zarade i svog profita", rekao je Marković agenciji Beta.

On je dodao da su poljoprivrednici bili spremni da prihvate cenu suncokreta od 73 dinara, što bi značilo da bi na svakom otkupnom mestu u Srbiji poljoprivrednik, bio on mali ili veliki, imao zagarantovanu tu cenu suncokreta.

"Mi smo bili spremni to da prihvatimo oni nisu hteli nama da izađu u susret. Blokade se nastavljaju dok se ne reši stvar. Sišli smo ispod našeg minimuma", rekao je Marković.

On je naglasio da su sinoć ulice bile otvorene za saobraćaj "u znak dobre volje", kao i da poljoprivrednici nemaju nameru da ugrožavaju građane, ali da ne znaju drugi način kako da iskažu svoje nezadovoljstvo i problem u kojem se nalaze.

Marković je rekao da ratari očekuju uskoro odgovor nadležnog ministarstva o ceni suncokreta.

Na jučerašnjem sastanku u Vladi Srbije, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.
Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa