22. avgust 2022.22. avg 2022.
Teatar Levo nagrađen na trećem INTEF-u

Teatar Levo nagrađen na trećem INTEF-u

Beogradsko pozorište Teatar Levo osvojilo je nagradu na trećem internacionalnom festivalu INTEF, završenom u nedelju uveče u Mišaru kod Šapca.

Kako su saopštili organizatori, to kultno pozorište koje je predstavilo beogradsku amatersku scenu, predstavom " Misuri", osvojilo je u nedelju uveče nagradu za vizuelni identitet "Vladislav Lalicki", po oceni stručnog žirija.
U toj predstavi opisanoj kao postapokaliptična drama igrao je glumac Damjan Diklić, koji je preminuo 21. aprila 2021. Diklić, koji je u predstavi igrao ulogu Alasa, rekao je jednom prilikom da njegov lik "peca ljudske duše i ribe".

"Predstava je za sve učesnike, posebno emotivno zahtevna, jer je sa Damjanom, koji je preminuo pre više od godinu dana, izgubila snagu koju joj je on davao i ostavila nas da se, kako znamo i umemo, za nju borimo, kao da to već nije samo po sebi dovoljno... E pa baš uprkos svemu tome ponovo smo pokazali kako i koliko se treba, mora i može poštovati i bezuslovno voleti pozorište", izjavila je umetnička direktorka Teatra Levo Anika Lehki.

Prema njenim rečima, žiri učesnika, takođe je nominovao Danicu Miljanović za ulogu Klinke u predstavi "Misuri", a publika joj je dala drugo mesto u omladinskoj selekciji.

"A najveća nagrada je, zapravo, osećanje da za ovoj svet još ima nade i da, ako zakotrljaš zrno smisla, moraš dobiti biser", dodala je Lehki.

Festival, ove godine pod motom "Glumci u zemlji čuda", koji je počeo 15. avgusta, završen je u nedelju uveče dodelom nagrada i scenskom minijaturom "Čovek je postao od ptice", nastalom u produkciji festivala, a kao rezultat glumačkih radionica Anike Lehki.

Na programu su bile predstave glumačkih ansambala iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa