22. avgust 2022.22. avg 2022.
Vulin sa Lavrovom u Moskvi: Srbija jedina u Evropi koja nije deo antiruske histerije

Vulin sa Lavrovom u Moskvi: Srbija jedina u Evropi koja nije deo antiruske histerije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Moskvi da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i koja nije postala deo "antiruske histerije", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je, kako se navodi, rekao da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić "ne zaboravlja vekovno bratstvo" sa Rusijom, i izrazio "veliku zahvalnost" Moskvi "na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo".

Lavrov je kazao da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti, navodi se.

Srpski ministar je rekao da je Lavrov "iskreni prijatelj" Srbije i srpskog naroda i dodao da "duboko žali" što je šefu ruske diplomatije voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu. Naveo je da su zabranom dolaska Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava, piše u saopštenju.

Vulin je kazao i da Srbija "nikada neće zaboraviti" pomoć Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, "koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom", dodaje se.

Na sastanku Vulina i Lavrova je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju "izuzetne diplomatske odnose" i uspešnu bilateralnu saradnju, kao što i predsednici Vučić i Putin imaju "izuzetno dobre lične odnose", navodi se.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa