31. avgust 2022.31. avg 2022.
XIX redovno zasedanje (foto: Mačva info)

XIX redovno zasedanje (foto: Mačva info)

Sednica Skupštine opštine Bogatić

Devetnaesta redovna sednica Skupštine Opštine Bogatić održana je danas, na kojoj su se odbornici izjašnjavali o osamnaest tačaka dnevnog reda. Usvojena je Odluka o donošenju godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bogatić za 2022. godinu, kao i Odluka o Opštinskoj upravi Opštine Bogatić, što je obrazložio načelnik, Branko Danilović.

Podržan je i predlog Odluke o utvrđivanju erozivnih područja i mera za sprečavanje šteta od erozije na teritoriji opštine Bogatić.

Izveštaj o radu JKP „Bogatić" za 2021. godinu prisutnima je obrazložio direktor preduzeća, Vladan Popadić, koji je potom objasnio i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP-a za prvih šest meseci tekuće godine.

Direktorka Centra za socijalni rad Bogatić, Ljiljana Jurišić, za govornicom je predočila Narativni izveštaj o radu Centra za prethodnu godinu, koji su odbornici potom podržali, dok je saglasnost data i na Program rada i Finansijski plan Narodne biblioteke "Janko Veselinović" Bogatić za 2023. godinu, što je objasnila direktorka Dragica Tešić.

Usvojena su i Rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom katastarske parcele u Očagama, radi produženja postojećeg nekategorisanog puta, kao i katastarske parcele u Bogatiću, radi razvoja konjičkog sporta.

Konstatovani su prestanci mandata člana Upravnog odbora Centra za socijalni rad „Bogatić“, članova u školskim odborima Osnovne škole Vuk Karadžić" Badovinci, Mačvanske srednje škole u Bogatiću i Osnovne škole “Nikola Tesla” u Dublju, a potom su imenovani novi članovi.
Mačva info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa