1. septembar 2022.1. sep 2022.
Ivana Mićović (Foto: Glas Podrinja)

Ivana Mićović (Foto: Glas Podrinja)

Dve nove perspektivne obuke u Trening centru

Grad Šabac, u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje, realizuje dve obuke za nezaposlena lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Organizovaće se obuke za elektrolučno i elektrootporno zavarivanje i za upravljanje viljuškarom.

-Planirano je po osam polaznika i za jednu i za drugu obuku. Rok za prijavu je do 15. septembra i ona se podnosi na jedinstvenom upravnom mestu u Gradskoj upravi i preko zvaničnog sajta grada Šapca. Uz popunjeni obrazac prilaže se lična karta, fotokpšija diplome i potvrda iz NSZ. Obuke će se realizovati tokom septembra i oktobra. Obuka za zavarivanje će trajati 400 radnih sati, a obuka za upravljanje viljuškarom 105 sati. Po završetku obuke polaznici će dobiti sertifikat. Obuke su akreditovane i perspektivne. Znatno povećavaju mogućnost za zapošljavanje. Istraživanjem tržišta smo ustanovili da su ova zanimanja jako važna i deficitarna, odnosno da su naši privrednici iskazali potrebu za njima, navodi Ivana Mićović, saradnik na projektu "3E".

Obuke su finansirane u okviru projekta "3E" gde grad Šabac učestvuje u IPA programu prekogranične saradnje sa Bosnom i Hercegovinom.

Obuke će se realizovati u Trening centru na Letnjikovcu.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa