3. septembar 2022.3. sep 2022.
Društvo matematičara Srbije logo

Društvo matematičara Srbije logo

Društvo matematičara Srbije: Tri medalje za učenike iz Srbije na informatičkoj olimpijadi u Rumuniji

Na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u gradu Dorohoj u Rumuniji, učenici iz Srbije osvojili su tri medelje i jednu pohvalu, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu Vojislav Andrić osvojio je srebrnu medalju, a učenik osmog razreda Osnovne škole "Banović Strahinja" u Beogradu Konstantin Pašić dobio je pohvalu.

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Anta Bogićević" u Loznici Jovan Kulezić i učenik osmog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu Stefan Šebez osvojili su bronzane medalje.

Rukovodioci ekipe bile su Marija Tasić sa Pedagoškog fakulteta u Vranju i Jelena Matejić sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Juniorska balkanska olimpijada održana je od 29. avgusta do 3. septembra, a učestvovalo je 47 takmičara iz 12 zemalja, objavio je Društvo matičara Srbije na svom sajtu.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Navedeno je i da je Andrić upisao drugi razred, a Kulezić i Šebek prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu dok Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa