7. septembar 2022.7. sep 2022.
Vučić: Odličan, otvoren i prijateljski sastanak s Erdoganom

Vučić: Odličan, otvoren i prijateljski sastanak s Erdoganom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je "kao i uvek do sada, imao odličan, prijateljski i otvoren razgovor" sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Razmenili smo mišljenja o svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, kao i o aktuelnim geopolitičkim izazovima na regionalnom i globalnom planu", napisao je Vučić na Instagramu uz fotografije svečanog dočeka koji je za turskog predsednika priređen ispred Palate Srbija.

Nakon sastanka dvojice predsednika, sledi plenarni sastanak delegacija dve zemlje, a zatim će biti potpisan niz sporazuma o saradnji dve zemlje u prisustvu Erdogana i Vučića.

Za popodne je planiran srpsko-turski biznis forum, na kom je najavljeno učešće oko 500 privrednika iz oko 330 kompanija iz Srbije i Turske, iz sektora građevine, energetike, obnovljivih izvora energije, bankarstva, tekstila, medicinske opreme, prehrane i logistike.

Erdogan je juče doputovao u Beograd u sklopu trodnevne posete regionu. Pre Beograda boravio je u Sarajevu, a sutra će posetiti Hrvatsku gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i otvoriti Islamski kulturni centar i džamiju u Sisku.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa