7. septembar 2022.7. sep 2022.
OB Šabac

OB Šabac

Dopremljen novi 64–slajsni skener u OB Šabac

Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac danas je isporučen 64–slajsni skener Revolution EVO, američkog proizvođača Dženeral elektrik (GE). Uz ovaj najsavremeniji dijagnostički aparat za kompjuterizovanu tomografiju isporučen je i automatski injektor. Skener je postavljen u Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku u prizemlju Hirurškog bloka.

Budući da je reč o skeneru nove generacije sa tri dijagnostičke stanice, preduslov za njegovo postavljanje bila je adaptacija prostora, kao i radnog okruženja za osoblje. Po unošenju u adaptirani prostor počinje mehanička instalacija aparata koja će trajati nekoliko dana.

Nakon instalacije aparata sledi funkcionalna proba, povezivanje na sistem PACS, kao i kontrolna merenja zračenja. Obuka zaposlenih radioloških tehničara i lekara očekuje se ubrzo po dobijanju svih dozvola za rad.

Za pacijente je značajno to što novi skener neće biti zamena za postojeći, već će usluga biti efikasnija i brža, s obzirom na to da će u funkciji biti oba aparata.

Šabačka bolnica novi skener dobila je u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID–19“, koji implementira Ministarstvo zdravlja, a finansira Međunarodna banka za obnovu i razvoj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa