8. septembar 2022.8. sep 2022.
Beta

Beta

Vučić za subotu zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu, objavila je Radio televizija Srbije.

Kako je RTS-u potvrđeno u Predsedništvu, sednica će biti održana u subotu u 8.00 časova, a očekuje se da će glavna tema biti situacija na Kosovu i Metohiji (KiM) i bezbednosni izazovi. Pored toga, trebalo bi da bude reči i o energetskoj bezbednosti i pripremama za zimu u uslovima energetske krize.

Večernje novosti objavile su da se Savet sastaje neposredno posle susreta šefa države sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog izmedju Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i posle slanja posebnih emisara Berlina i Pariza Jensa Pletnera i Emanuela Bona koji stižu u našu zemlju nakon zajedničkog pisma Olafa Šolca i Emanuela Makrona u kojem su "ohrabrili" srpskog lidera da donese teške odluke po pitanju južne pokrajine.

Zato se, kako su prenele Novosti, očekuje se da glavna tema budu dešavanja na KiM i bezbednosni izazovi, naročito posle odluke premijera Kosova Aljbina Kurtija da zabrani upotrebu srpskih registarskih oznaka, što je podiglo tenzije.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa