10. septembar 2022.10. sep 2022.
Glas Podrinja: Istaknutim ustanovama i pojedincima opštinske plakete

Glas Podrinja: Istaknutim ustanovama i pojedincima opštinske plakete

Obeležen dan opštine Bogatić

Dan opštine Bogatić obeležen je večeras Svečanom akademijom. Najzaslužnijim ustanovama i pojedincima uručena su opštinska priznanja, a potom je usledeo kulturno umetnički program.

U pozdravnom govoru predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović je istakao:

-Svi nosioci plaketa i povelja, svako u svom vremenu i delatnosti su doprineli afirmaciji naše zajednice i stavarnju njenog dobrog imena i ugleda u širim okvirima. Uručivanje nagrada je naš skroman način da im se odužimo što su svojim marljivim radom i vrhunskim dostignućima dali ogroman doprinos razvoju ovog kraja, a ujedno njihovo profesionalno i životno opredeljenje i ostvareni rezultati treba da budu putokaz i svima nama.

Glas Podrinja: predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović

Da bismo vizije pretvorili u stvarnost, i da Bogatić postane mesto u koje se mnogo više dolazi nego odlazi, moraćemo svi zajedno da radimo još vrednije da budemo pametniji, udruženiji, uspešniji nego ikada.


Po rečima prdsednika opštine Bogatić, današnji Dan se obeležava u lepšem Bogatiću, mestu koje iz godine u godinu postaje mesto ugodnijeg i lepšeg života svih građana.

-Praćenje državne politike izgradnje puteva, rekonstrukcije bolnica i domova zdravlja, modernizacija uprave i školstva je temelj opstanka i ostanka naše dece u svom mestu. Primamo sugestije, kritike i radimo kao efikasan servis građana. Nastavljamo sa primenom i relizacijom infrastrukturnih projekata, prmovišemo prirodne resurse i turističke potencijale, čuvamo kulturu, tradiciju i običaje. Nagrađujemo najbolje studente i sportiste, pružamo podršku novorođenim bebama, pomažemo socijalno ugrožene, ukazujemo dužno poštovanje najstarijim sugrađanima. Problema i prepreka sa kojima se suočavamo je mnogo. Proces donošenja odluka nije ni malo lak, iako sa strane posmatrano može izgledati kao privilegija, ali svaka borba je uveliko lakša kada postoji timski rad i kada se oseti optimizam među ljudima.

Ljudi su pokretač svega, a naš Mačvanin istinski domaćin, vredan i pošten, radnik i seljak, sposoban da iznese teret svih društvenih promena i zbog toga zaslužuje da uživa u plodovima svoga rada.


Predsednik opštine Bogatić u svom obraćanju se zahvalio na saradnji predsedniku Republike Srbije, Vladi, javnim preduzećima i ustanovama, Mačvanskom upravnom okrugu, kolegama iz drugih gradova i opština.

Glas Podrinja: Opština Bogatić nikada nije imala bolju saradnju sa republičkim institucijama


-Mišljenja sam da opština Bogatić nikada nije imala bolju saradnju sa relevantnim institucijama i pojedincima. Podrška koju dobijamo nije samo potvrda ispravnosti puta kojim smo krenuli, već budi realnu nadu, i opravdan optimizam i označava osećaj pripadnosti i važnosti- izjavio je Damnjanović.

Glas Podrinja: Svečanoj akademiji prisustvovao veliki broj predstavnika javnog i političkog života


Svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici javnog, političkog i kulturnog života, među kojima pomoćnica Ministra rudarstva i energetike Natalija Luković, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije: Dragana Lukić, Živan Bajić i Tomislav Janković, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo SPC, predstavnici gradova i opština: Šapca, Sremske Mitrovice, Loznica, Valjevo, Bijeljina, Koceljeva, Vladimiric, Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj, Leposavić i Medveđa, delegacija grada Prokuplja sa kojim je najavljeno skoro bratimljenje.

Glas Podrinja: kulturno umetnički program otvorili najmlađi Bogatinci


Dan opštine Bogatić se obeležava 10. septembra u znak sećanja na 10. septembar 1381. godine kada je Ravaničkom poveljom Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa