12. septembar 2022.12. sep 2022.
Foto: Mačvainfo.rs

Foto: Mačvainfo.rs

Patient Manu Pehar opštine Bogatić - Završena galopska sezona na mačvanskom hipodromu

Uzbuđenja kakva dolikuju finišu sezone viđena su u nedelju na hipodromu u Bogatiću, petog trkačkog dana. Preko šezdeset galopera nadmetalo se na stazama dugim od 1300 do 2400 metara, a zbog velikog interesovanja odgajivača na upisu raspsana je i trka više, te se ovog nedeljnog popodneva startovalo šest puta.
Foto: Mačvainfo.rs

Upravo je prvo nadmetanje podeljeno na dva starta, a ovaj trkački dan otvorila su trogoda i starija grla u trci Kategorije V na najkraćoj distanci, pod nazivom “Dobra godina”. U oštroj borbi tri grla u samom cilju najbrža je izašla Džea, vlasništvo porodice Radovanović iz Bogatića, sa Milanom Konkoljem u sedlu (1:23,9). Na drugo mesto plasirala se Felly, treći je bio Killer Of Speed, a četvrti Arlington Boy. Direktor firme Dobra godina, Predrag Kojić uručio je pobednički pehar.
Foto: Mačvainfo.rs

Ista meta i isto odstojanje bilo je i u narednoj trci, “Memorijalu Bogdana Boce Terzića”, u kom je snage na stazi odmerilo osam punokrvnih galopera. Da je ova distanca danas u celosti pripala Mačvanima potvrdila je u maniru sigurno prvoplasirana Magdalena, Nenada Uglješića iz Glušaca, i džokej Alan Ordog (1:24,2). Druga je kroz cilj prošla Mistic Bel, treću poziciju izborio je Wilmer McClean, a četvrti je bio Velocyti. Porodici Uglješić pobednički pehar uručio je Vladimir Terzić, sin Bogdana Boce Terzića.
Foto: Mačvainfo.rs

Puna start mašina trogodih i starijih grla bila je u narednoj Handikap I trci na 1400 metara, naslovljenoj “Dom zdravlja Bogatić”. U maniru start-cilj pobedu je odnelo grlo Flitsch, vlasnika braće Vatić, sa džokejem Darkom Ljubomirovićem (1:28,8). Drugo mesto pripalo je grlu Kameni Beely, treća je bila Rosa Sham, a četvrta Varenna Storm. Doktror Goran Jezdimirović ispred Doma zdravlja Bogatić uručio je pehar vlasnicima za trijumf Flitscha.
Foto: Mačvainfo.rs

Mačvanski dvogodački kup bio je sledeći na programu, u kom je deset grla snage odmerilo na stazi od 1400 metara. U maniru nadmoćno ubedljiva je bila Polyxena, vlasništvo AD Zobnatica, u čijem je sedlu bio Goran Mešetović (1:32,9). Ona je za sedam dužina iza sebe ostavila drugoplasirano grlo Antalya. Treća je bila Dark Nun, a četvrti Princ. Aleksandar Peranović, predsednik KK “Džokej klub” Šabac, uručio je pehar predstavnicima AD Zobnatica, za drugi trijumf u tri nastupa grla Polyxena.
Foto: Mačvainfo.rs

U trci Kategorije III potom je startovalo deset trogodaca na 1700 metara u nadmetanju “JKP Bogatić”. U ljutoj borbi u ciljnoj ravnini trijumfovao je Picasso Blue, braće Emetovića, i aspirant Milan Nikolić (1:51,2), koji su za četiri dužine konjskog tela nadmašili drugoplasiranu Capla Fever. Trećeplasirani se našao El Darooj, pa Kavkaz. Pobednički pehar uručio je Vladan Popadić, direktor JKP Bogatić.
Foto: Mačvainfo.rs

Glavna trka ovog dana, ali i sezone, za Pehar opštine Bogatić zatvorila je današnja nadmetanja, a u Listed trci za nova uzbuđenja galopiralo je dvanaest trogodih i starijih grla na 2400 metara. U maniru lako, za pet dužina konjskog tela pobedu odnosi Patient man, Milosava Lazića, sa Konkoljem u sedlu (2:41,7), koji je ponovio uspeh sa prethodnog trkačkog dana u Bogatiću, kada je osvojio i Mačvanski Derbi. Drugo je trku završilo grlo First Thought, pa Lima i Impossible Star. Predsednik Opštine Bogatić, Milan Damnjanović, uručio je pehar porodici Lazić za njihovo “strpljivo” pobedničko grlo.
Foto: Mačvainfo.rs

Organizatori iz KK “Mačvanin” mogu biti zadovoljni još jednim uspešnim galopskim sastankom, kojim je na najlepši mogući način spuštena zavesa na kvalitetnu trkačku sezonu, a u kojoj je vladalo veliko interesovanje za učešće u nadmetanjima na mačvanskom trkalištu.
Mačvainfo.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa