13. septembar 2022.13. sep 2022.
Poseta delegacije grada Prokuplja opštini Bogatić i Mačvanskom upravnom okrugu

Poseta delegacije grada Prokuplja opštini Bogatić i Mačvanskom upravnom okrugu

Od srede 07.septembra do subote 10.septembra 2022.godine, u poseti opštini Bogatić i Mačvanskom upravnom okrugu boravila je delegacija grada Prokuplja koju su predvodili zamenik gradonačelnika Miroslav Antović i predsednik Skupštine grada Dejan Lazić. Pored posete Bogatiću,delegacija je prisustvovala obeležavanju 108. godišnjice bitke na Limanskoj adi u Badovincima,a upriličen je i obilazak Banje Koviljače,Gučeva i Tršića.



Poseta delegacije grada Prokuplja realizovana je u čast obeležavanja 108.godišnjice Bitke na Limanskoj adi u Badovincima i velike pobede srpske vojske,koju su izvojevali Topičani i Mačvani pre više od jednog veka i sačuvali narod Mačve od stradanja i istrebljenja.

U zgradi Opštine 07.septembra 2022.godine održan je radni sastanak rukovodstva opštine Bogatić i delegacije grada Prokuplja.U prijateljskoj atmosferi razgovaralo se o saradnji u oblasti privrede,turizma,kulture i sporta,razmenjena su i dosadašnja iskustva i utvrđeni razvojni planovi za naredni period.

Dugogodišnja saradnja i tradicionalno prijateljstvo Prokuplja i Bogatića u najskorije vreme biće krunisana bratimljenjem,što će usloviti još veći stepen povezanosti ovih krajeva,ali i zbližavanje građana.

U četvrtak 08.septembra ,na 108.godišnjicu “Noćne krvave bitke na Drini”, u kojoj je Toplički gvozdeni puk “Knjaz Mihailo” hrabrošću i junaštvom izvojevao pobedu ,delegacija Prokuplja je na Spomenik izginulim junacima položila venac.



Narednog dana,u petak 09.septembra usledila je poseta Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Koviljača" ,Gučevu i Tršiću,rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića.Razgovoralo se na temu dalje saradnje u oblasti turizma ,posebno u oblasti korišćenja banjskih kapaciteta i poseta kulturno istorijskim spomenicima Podrinja i čitavog Mačvanskog upravnog okruga.
Gosti su u Loznici su prisustvovali rukometnom događaju,Finalu kupa Srbije u rukometu u Sportskoj hali Lagator.

Poslednjeg dana posete delegacija grada Prokuplja je prisustvovala svečanom obeležavanju Dana opštine Bogatić.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa