14. septembar 2022.14. sep 2022.
SPŠ:Aktivnosti povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

SPŠ:Aktivnosti povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

SPŠ:Domovina se brani lepotom i čašću i znanjem

Važni istorijski događaji i ličnosti podsetnik su na napore i žrtve podnete za odbranu slobode i nacionalnog identiteta našeg naroda. Zato je povodom proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave, praznika kojim se obeležava 15.9.2022, dan proboja Solunskog fronta u SPŠ sa domom učenika-Šabac organizovan niz aktivnosti sa ciljem razvijanja i negovanja pozitivnog odnosa prema istoriji i kulturi srpskog naroda.

SPŠ: Organizovane aktivnosti sa ciljem razvijanja i negovanja pozitivnog odnosa prema istoriji i kulturi srpskog naroda


U ponedeljak, 12.9.2022. realizovan je čas u odeljenjima učenika sa smetnjama u razvoju na kome su učenici učili o državnim obeležjima i pravili srpsku zastavu.

SPŠ: Čas o državnim obeležjima


U utorak, 13.9.2022. maturantkinje veterinarske struke Mina Unčanin, Kristina Urijegas, Marina Mašić, Nikolina Štrbac i Marijana Šašić pripremile su pano i održale predavanje o ulozi životinja u Prvom svetskom ratu. Tako su podsetile da su uz ljude žrtve ratova i životinje.

Sreda, 14.9, predviđen je za podsećanje na Prvi svetski rat u srpskoj književnosti i predstavu školske dramske sekcije rađenu po Knjizi o Milutinu Danka Popovića. Snimak predstave postavljen je na sajt i fejsbuk stranicu škole.

Četvrtak, 15.9. rezervisan je za dva ugledna časa: „Kretanje srpske vojske u Prvom svetskom ratu“ u korelaciji predmeta istorija i geografija i posebno interesantan čas aktiva prehrambene struke „Tain naš nasušni-hleb srpskog vojnika u Prvom svetskom ratu“, na kome smo imali prilike da se putem prezentacije koju su pripremili učenici prehrambene struke upoznamo sa originalnim receptom za tain, ali i da ga, zahvaljujući našim učenicima pekarima, probamo.

SPŠ: Tain naš nasušni-hleb srpskog vojnika u Prvom svetskom ratu


U petak, 16.9. će biti održan čas srpskog jezika i književnosti sa temom Važni datumi srpske istorije u pravopisu na kome će se učenici podsetiti najvažnijih istorijskih događaja iz prošlosti našeg naroda, ali i pravopisnih pravila kada je u pitanju njihovo pisanje.

Ovim aktivnostima učenici i nastavnici naše škole pokazali su privrženost slavnoj prošlosti i idealima našeg naroda.
SPŠ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa