14. septembar 2022.14. sep 2022.
foto: Opšta bolnica Šabac

foto: Opšta bolnica Šabac

Dr Mihailo Mićić gost Opšte bolnice

Doktor Mihailo Mićić, hirurg sa Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije, posetio je danas Opštu bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac. Sa dr Mihailom Mićićem, menadžment naše ustanove dogovorio je saradnju, a plan je da se uz nesebičnu pomoć ovog uglednog hirurga, inače rođenog Šapčanina, zdravstvena usluga podigne na viši nivo.

– Radićemo sve operacije iz vaskularne patologije koje je moguće izvesti u šabačkoj bolnici. Osim ovoga, biće omogućeni ambulantni pregledi i trijaža vaskularnih pacijenata. Upravi bolnice i direktoru sam na raspolaganju da zdravstvenu zaštitu u Šapcu podignemo na još viši nivo. Ovo bi značilo da će se u ustanovi sekundarnog nivoa kao što je bolnica u Šapcu, raditi intervencije koje se rade u tercijarnim ustanovama. Za mene ova saradnja ima poseban značaj, jer ću moći da pomognem svom gradu i svojim sugrađanima – kaže dr Mihailo Mićić.

Inače, dr Mićić je i ranije dolazio u šabačku bolnicu kao edukator. Kako je dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ naglasio, dolazak konsultanata sa klinika je pravi put da kao ustanova unapredimo kvalitet rada.

– Edukacija, nove procedure, bolja saradnja sa tercijarnim zdravstvenim ustanovama će sigurno doneti značajan benefit. Krenuli smo. Kovid epidemija je to usporila, ali nije zaustavila. Nastavljamo dalje, a već za nekoliko dana nam dolazi ortoped dr Branislav Krivokapić sa Instituta za ortopedske bolesti „Banjica“. Idemo dalje i nećemo stati – istakao je dr Slobodan Popović.
Opšta bolnica Šabac - sajt

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa