16. septembar 2022.16. sep 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Učenici Ekonomske škole danas otputovali u Sofiju

Dvadeset učenika Ekonomske škole “Stana Milanović” danas je otputovalo u Bugarsku povodom saradnje sa Ekonomskom školom iz Sofije, u okviru Erasmus+ projekta koji podržava mobilnost učenika. Projekat “Evropski poslovni profesionalci sutrašnjice” odobren je krajem prošle godine, a sada su se stekli uslovi za realizaciju.

Krajem maja raspisan je konkurs na kojem je izabrano 20 učenika koji će u pratnji dve profesorice dve nedelje predstavljati Ekonomsku školu u Bugarskoj i sticati nova znanja iz oblasti računovodstva i javnih nabavki.

- Učenici će imati priliku da obave stručnu praksu u jednom preduzeću u Sofiji i u jednoj od državnih škola. Obuka podrazumeva primenu digitalnih sistema u računovodstvu i sistemu javnih nabavki. Takođe, deca će proći obuku osnivanja preduzeća u Evropskoj uniji. Cilj nam je da prošire svoja znanja i da ih prenesu kad se vrate i učenicima i nastavnicima, kaže Ana Jovanović, koja je, zajedno sa Anom Aleksić, član u Projektnog tima.
Želim da naučim mnogo toga novog, da vidim drugu državu, njihovu kulturu i rad u njihovim institucijama.
Anđela Aćimović


U ime Aktiva ekonomista, profesorke Vesna Milošević i Vesna Đokić izabrane su da idu u Sofiju.
- Nakon obavljene obuke učenici će dobiti sertifikate, što će im mnogo značiti u budućnosti. Birali smo ih po uspehu i poznavanju engleskog jezika. Očekujem da će lepo predstaviti i školu i naš grad, kaže Vesna Milošević, profesorka ekonomske grupe predmeta.

Očekujem da se lepo provedem i da upoznam nove drugare, da promenim mesto boravka i vidim kako se radi u EU, kaže Filip Vujković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa