17. septembar 2022.17. sep 2022.
mačva.info

mačva.info

Dragoslav Vasiljević u Bogatiću održao koncert klasične muzike

U Svečanoj sali Opštine Bogatić Dragoslav Vasiljević održao je koncert klasične muzike na harmonici. Ljubitelji ovog muzičkog pravca uživali u kompozicijama Čajkovskog, Lista, Skarlatija, ali i instrumentalima nekih od starogradskih i evergrin pesama. Gost koncerta bio je Stefan Vasiljević, a oba izvođača publika je pozdravila glasnim aplauzom.

Dragoslav Vasiljević rođen je 2001. godine u Šapcu. Harmoniku je počeo da svira sa pet godina, kada je i upisao osnovno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi Mihailo Vukdragović" u Šapcu.
Nižu muzičku školu završava u klasi profesorke Katje Pupovac, a srednju u klasi profesora Mladena Kaličanina.

Tokom školovanja u Muzičkoj školi u Šapcu učestvovao je na mnogim republičkim i međunarodnim takmičenjima klasične muzike u našoj zemlji, gde je ostvario zapažene rezultate (Beograd, Smederevo, Šabac, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Lazarevac), kao i na međunarodnim takmičenjima u Republici Srpskoj (Istočno Sarajevo, Ugljevik), Austriji (Grac) i Crnoj Gori (Tivat).

Bio je predstavnik Muzičke škole "Mihajlo Vukdragović" na festivalu muzičkih škola Srbije u Smederevu 2012. godine (maksimalnih 100 poena), Pančevo 2013. godine (laureat) i Negotinu dve godine kasnije (prva nagrada).

Nosilac je preko 20 laureata i mnogobrojnih prvih nagrada. 2010. godine je u Kolarčevoj zadužbini svirao na koncertu pod nazivom "Muzičari za XXI".

Trenutno je student treće godine Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, u klasi prof. Predraga Kostovića.
mačva.info

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa