17. septembar 2022.17. sep 2022.
foto: KK Zorka

foto: KK Zorka

Zorka sveukupni vicešampion, seniori šampioni

Seniori Kajak kluba "Zorka" odbranili ekipnu titulu, kadeti su treći! Zorka sveukupno vicešampion sa 36 osvojenih medalja.

Fanatičnim i fantastičnim četvorodnevnim borbama na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu za sve kategorije, došao je kraj. I pored većeg broja bodovnog učinka nego lane, naš klub zauzeo je drugo mesto u sveukupnom plasmanu. No, u Šabac se nismo vratili bez šampionskog pehara, jer je seniorski tim pokorio 12. po redu titulu, što ih čini našom ubedljivo najuspešnijom kategorijom na Prvenstvima Srbije!

Druga ekipna mesta pripala su pionirima i juniorima, dok su kadeti bili treći. Naš konačni saldo iznosio je 556 bodova, svega 11.5 manje od naših velikih rivala i sportskih prijatelja iz Bačke Palanke, kojima ovom prilikom čestitamo na sveukupnoj tituli! Treće mesto ovoga puta pripalo je Vojvodini, zatim BSK, Dunav, Tisin Cvet...

Šesnaest medalja, koliko je osvojeno prvog finalnog dana, seniori i kadeti su pridodali još 20, za ukupnih 36 (12-15-7)! To je identičan broj prošlogodišnjem, s tim da su osvojene čak tri zlatne i pet srebrnih medalja više. Podrazumeva se, sve na uštrb bronzi.

U kadetima one su mahom stizale zahvaljujući grupnim posadama, naročito vrednije. Četverac devojaka se pozlatio u trci na 500 metara – Sofija Đenadić, Mina Dimitrijević, Katarina Kecman i Andrea Vukašinović, da bi pre toga Sofija i Andrea bile srebrne u dvosedu na 1.000. Ista disciplini i isti rezultat, ali kod dečaka, imali su Aleksandar Petkovski i Steva Radosavljević. Takođe, drugo mesto i srebrna medalja nije izostala ni kad su veslali sa Jakovom Petrovićem i Đurađem Vukašinovićem u četvercu. Pojedinačnih uspeha imali su Katarina i kanuista Nikola Nedić na najkraćoj distanci, gde su oboje zavredili po bronzu.


KK Zorka

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa