20. septembar 2022.20. sep 2022.
Foto: Biblioteka šabačka

Foto: Biblioteka šabačka

Seminar za bibliotekare iz Okruga u Biblioteci šabačkoj

Biblioteka šabačka je organizovala još jedan stručni akreditovani seminar za bibliotekare javnih biblioteka iz Okruga.

Foto: Biblioteka šabačka

Imali smo čast da ugostimo cenjene kolege iz Narodne biblioteke Požega – Danielu Skoković, diplomiranu bibliotekarku-savetnicu i Mladena Majstorovića, diplomiranog bibliotekara, koji su autori seminara „Zelena biblioteka“. Govorili su o prvoj „zelenoj biblioteci“ u Srbiji kao održivom modelu rada sa decom koji podrazumeva i podršku zajednice (vaspitnih i obrazovnih ustanova, medija, roditelja), a koji Biblioteka u Požegi poslednjih godina uspešno realizuje.

Kolege su prisutne bibliotekare najpre upoznali sa samim pojmom zelenih biblioteka, njihovom ulogom i značajem. Uputili su nas na projekte i usluge koje biblioteke u svetu realizuju da bi se ekološka svest u društvu podigla na viši nivo. Podelili su i svoja praktična iskustva uz mnoštvo filmova i video-snimaka.
Foto: Biblioteka šabačka

Osim stečenog znanja, priručnika „Zelena biblioteka“, čiji su autori upravo Daniela i Mladen, olovke sa semenom, prisutni na seminaru sa sobom su poneli neverovatnu energiju predavača, ljubav prema poslu, knjizi. Videli smo primer nepristajanja na probleme i nezainteresovanost okoline. Videli smo kako se bori za neku bolju, spokojniju budućnost. Daniela i Mladen su nam poklonili malo zelene boje. Sasvim dovoljno da obojimo svoje sutra.
Izvor: Biblioteka šabačka/K.Aleksić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa