20. septembar 2022.20. sep 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

U toku radovi na uvođenju grejanja u balon salu O.Š. "Jovan Cvijić" u Zminjaku

Danas je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao radove u Zminjaku. U toku je uvođenje grejanja u balon salu Osnovne škole „Jovan Cvijić“.

- Trudimo se da sva deca u gradu Šapcu imaju podjednake uslove za obrazvoanje i dovršavamo ono što nije urađeno 2018. godine. Pošto toplovod nije provučen, učenici su mogli da koriste balon salu leti i na proleće, ali u jesenjim i zimskim mesecima ovde je bilo jako hladno. Mesna zajednica Zminjak-Skrađani uložila je milion i 375 hiljada dinara u ovaj projekat, a Grad će dodati preostali deo iznosa. Nama je interes da salu ne koriste samo učenici škole, njih oko 120, nego i svi meštani Zminjaka i okolnih sela, da imamo novi sportski objekat koji će biti u punoj upotrebi svih 12 meseci. Stvaranje adekvatnih uslova za obrazovanje, vaspitanje i bavljenje sportom naših učenika jeste prioritet Grada Šapca i trudićemo se da i u narednim godinama što više ulažemo u šabačka sela u Posavotamnavi, Mačvi i Pocerini da bismo imali vrhunske đake, koji će ostati u svojim selima i doprineti njihovom razvoju, jer time doprinosimo i razvoju grada i čitave države, poručio je gradonačelnik Pajić.

Ukupna vrednost radova je oko milion i 700 hiljada dinara.

- Dogradnja sistema za grejanje koji obuhvata grejanje balon sale nije jedina investicija. U prethodnoj školskoj godini zamenili smo krov na pomoćnoj zgradi i izbacili azbest iz naše škole. Pored toga, obezbedili smo školska dvorišta i postavili video nadzor. Uslovi za rad u našoj školi postaju sve bolji, istakao je Vladimir Simović, direktor OŠ „Jovan Cvijić“ i zahvalio gradonačelniku Pajiću, Gradskoj upravi i MZ Zminjak-Skrađani zbog snažne podrške našoj školi.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa