22. septembar 2022.22. sep 2022.
Obeležen Dan opštine Krupanj

Obeležen Dan opštine Krupanj

U sredu 21. septembra 2022. godine, u Domu kulture"Politika", Krupanj je obeležio Dan opštine. Prisustvovali su Verica Lazić, izaslanica Aleksandra Vučića predsednika Republike Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici Vojske Srbije, predsednici i predstavnici lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga i okruženja, odbornici, brojni građani i mediji.

Svečana sednica započela je Himnom Republike Srbije"Bože pravde", nakon čega je goste u ime opštine Krupanj i u svoje lično ime pozdravio predsednik Skupštine opštine Zoran Zarić. Svim žiteljima čestitao je praznik, Dan opštine.

Verica Lazić, izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, pozdravljajući prisutne,prenela je svim građanima Krupnja i dobitnicima priznanja pozdrave i čestitke predsednika Vučića, uz želje da Dan opštine slave mnogo godina u miru, slozi i napretku znajući da je država Srbija uvek uz svoje građane.

O dosadašnjem razvoju Krupnja i planovima za naredni period učesnike svečanosti je upoznao predsednik opštine Ivan Isailović.

Veliku zahvalnost razvoju opštine građani duguju predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, koji je nebrojeno puta posetio Krupanj posebno u najtežim trenucima, Vladi Srbije i ministarstvima koji su omogućili bolji život svim žiteljima. Napredak je učinjen u oblasti putne infrastrukture ,jer je u proteklih nekoliko godina izgrađeno 130 kilometara asfaltnih puteva, više nego što je do tada Krupanj imao. Boljitak je najviše osetilo stanovništvo u ruralnim sredinama pa je značajan broj ljudi ostao da živi na svojim vekovnim ognjištima, a mnogi su se vratili u kraj iz koga su potekli. Programom Vlade Republike Srbije kupljeno je deset kuća u seoskim sredinama u koje su se nastanile porodice,od kojih neke nisu poreklom iz Krupnja.

Dolaskom nekoliko stranih i domaćih kompanija omogućeno je novo zapošljavanje posebno mladih i žena, pa je značajan broj njih zasnovao porodice, što je uticalo i na povećanje nataliteta.

Opštinski budžet je uvećan,ali još uvek nedovoljan za ambiciozne planove koji će se realizovati u narednom periodu, pa je država Srbija je i dalje oslonac razvoju opštine.

Velika pažnja se posvećuje sportu, koji je besplatan za sve mlade koji pokazuju interesovanje, pa je od nešto manje od 17.000 stanovnika, broj registrovanih sportista oko 2300. Zbog odličnih uslova za pripreme sportista, kapaciteti su maksimalno popunjeni tokom čitave godine, a pripreme realizuju najeminentniji klubovi iz Srbije i okruženja.

Upravo iz tih razloga u planu je ambiciozan projekat izgradnje još jednog sportskog kompleksa na Mačkovom kamenu,čija prezentacija je usledila u nastavku svečanosti.

Prikazani su budući objekti i tereni za sport, koji će usloviti ekspanziju razvoja turizma , posebno sportskog. Pored smeštajnih kapaciteta u dva buduća hotela, planirani su i tereni za fudbal, tenis, rukomet, odbojku, košarku, pešačke staze, kao i drugi objekti. Izgradnjom turističko-sportskog kompleksa obezbediće se veliki broj novih radnih mesta i bolji uslovi za život svih građana ovog kraja,naveo je u svom obraćanju predsednik Ivan Isailović.

U nastavku svečanosti najboljim učenicima osnovne i srednje škole uručene su nagrade za postignut uspeh,a pojedincima i kolektivima povelje i plakete za uspešan rad i doprinos razvoju opštine Krupanj.

Usledio je prigodan muzički program.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca








Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa