22. septembar 2022.22. sep 2022.
Privatna arhiva

Privatna arhiva

Sutra počinje Festival zimnice u Koceljevi

U Koceljevi će sutra početi 13. Festival zimnice, dvodnevna privredno-turistička manifestacija, koja svake godine krajem septembra meseca okuplja veliki broj izlagača i posetilaca. Sudeći prema broju prijavljenih učesnika, tako će biti i predstojećeg vikenda.

Privatna arhiva


Proizvođači zimnice iz tamnavskog kraja su proteklih meseci preradili velike količine voća i povrća i za posetioce sajma napunili na hiljade teglica i flaša slatkog, slanog i kiselog programa. Na tezgama će biti moguće pronaći i pčelarske proizvode, sireve, domaće mesne prerađevine, sveže i sušeno voće, rakije, začine...

Prema rečima organizatora ove godine svoje proizvode prezentovaće oko 200 izlagača od kojih je veliki broj onih koji će kupcima ponuditi zimnicu i to ne samo iz našeg kraja već i iz drugih regiona Srbije.

Posetioce na Festivalu zimnice u Koceljevi, prema najavama organizatora, očekuje bogat kulturno-zabavni program poput otvaranja slikarske izložbe, književne večeri, smotre dečjeg folklora, karnevala i maskenbala, nastupa KUD "Novi Beograd"...


Privatna arhiva


Godinama unazad jedan od najatraktivnijih pratećih sadržaja Festivala je takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša koje će i ovoga puta u subotu okupiti preko 200 takmičarskih ekipa iz cele zemlje.

Ljubitelji narodne pesme uživaće najpre sutra uveče u nastupu Milana Topalovića Topalka a u subotu u hitovima Miroslava Ilića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa